AnnonsMiele

5-snabba: Bekymmersfri städning

30 jul 2020

Det finns de som säger att man måste byta städföretag med jämna mellanrum – men det behöver absolut inte vara så. Vi ställde 5 frågor till vår städexpert för att reda ut hur man enkelt skaffar sig en bekymmersfri städning.
Vilken är den största skillnaden mellan en fungerande städning
och en som inte fungerar?
De mest uppenbara skillnaderna är så klart om fastigheten blir rengjord på korrekt dag och i de utrymmena som avtalats. Kommunikationen är också viktig och här behöver både entreprenören och föreningen dra sitt strå till stacken. Den största skillnaden skulle jag tro handlar om entreprenören är mån om sin personal. Glada, nöjda medarbetare gör ett bra jobb!
 
Ok, vilka andra saker är också viktiga för mig att hålla reda på?
Finns kollektivavtal, ISO certifieringar och ansvarsförsäkring är chansen
större att du valt ett företag som har erfarenhet och resurser att ta hand om din fastighet. Fråga gärna vid en upphandling om du får besöka företaget. Säger de nej ska du nog fundera, om du tar dig tid till ett besök får du en tydlig känsla för företaget.
 
Så hur lyckas man upphandla en fungerade fastighetsstädning?
Att fundera över och sen vara tydlig med vad du och din förening tycker är viktigt och ett måste om ni ska få det ni vill ha.
 
Vad blir effekten av att ha tydliga och specifika städinstruktioner?
Tyvärr är uppfattningen om vad som bör städas lika många som det finns individer, därför behövs en specifik och tydlig städinstruktion så att både boende, styrelsen och städaren aldrig behöver fundera över när olika moment ska vara rengjorda. Kristallklart blir det med en kalender och exakt datum. Inga funderingar kring om det var idag städningen skulle ske. Fråga också hur och om kvalitetskontroller görs.
 
Ur ett hållbarhetstänk – vad är viktigt att känna till?
Störst påverkan på miljön är de kemikalier vi häller ut i avloppet, att välja miljövänligt är viktigt och även att doseringen är rätt, till exempel pumpar på kemflaskor som hjälper städaren att inte överdosera. Fråga hur din entreprenör utbildar sin personal och tänker kring miljöfrågor.
Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här