AnnonsElectrolux Professional AB

Andrés måleri: Vi har över 1000 brf:er som kunder

22 feb 2022

 

Fasad och balkonger genrebild

Borätt Forums partner Andrés Måleri har arbetat med bostadsrättsföreningar i 27 år och har en lång erfarenhet inom måleri. ”Vi har över 1000 bostadsrättsföreningar som kunder, så vi har en lång och bred erfarenhet.”

– Vi betjänar allt inom måleri för bostadsrättsföreningar. Det kan exempelvis vara fönster, träfasader, putsfasader, trapphus, källargångar eller tvättstugan, säger André Andersson, VD och grundare av Andrés måleri.

Andre Andersson, VD och grundare av Andrés Måleri.
Andre Andersson, VD och grundare av Andrés Måleri.

Tack vare att de har arbetat med bostadsrättsföreningar under en lång tid har de lärt sig mycket på vägen. Rutiner och processer är formade för att fungera bra för bostadsrättsföreningar. André lyfter bland annat kommunikation med styrelse och boende som en viktig del av arbetet. Men han berättar också att de har anpassat mycket mer efter hur en bostadsrättsförening fungerar.

– Vi tycker till exempel att det är jätteviktigt att våra offerter och avtal är tydliga. Styrelsen i en bostadsrättsföreningen är ofta lekmän, därför vill vi underlätta så mycket som möjligt. Vi har jobbat väldigt mycket med våra avtal och offerter, för att de ska vara så tydliga som möjligt. Förutom det lyfter André arbetsmiljöansvaret som en viktig aspekt.

– Vi brukar ta över arbetsmiljöansvaret från föreningen. Dels för att de ska slippa hålla på med det, dels för att de ofta saknar rutiner och kunskap om vad som krävs gällande arbetsmiljö. Det är något som vi tycker är viktigt när man jobbar med bostadsrättsföreningar.

Har du några tips till styrelser?

Att vara ute i god tid. Att underhålla är mycket billigare än att reparera. Vi kommer ofta till föreningar som har väntat för länge. Men jag vill också rekommendera föreningar att skriva underhållsavtal, på så sätt vet man att underhållet sköts ordentligt. Det kan till exempel handla om att föreningens fastighet har träfasader som behöver tvättas med jämna mellanrum, och eventuellt byta ut skadade delar, sådant kan vara lätt att missa om man inte har ett underhållsavtal.

Föregående artikel Malmö tar täten i prisökning
Nästa artikel Vatten- och fuktskador i topp när ARN-anmälningar ökar

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här