AnnonsMiele

Ansvar var temat för årets första Borättkväll

20 feb 2014

”Vad händer om…?” var frågan som präglade årets första Borättkväll i Stockholm torsdagen den 20 februari.

Vad händer om någon halkar på gården? Vad händer om det börjar brinna i trapphuset? Vad händer om fastighetens underhåll är alltför eftersatt? Temat för kvällen var ansvar och deltagarna, ett fyrtiotal personer från Bostadsrättsföreningar runt om i Stockholm, fick information om hur man som styrelse kan agera när det där som inte får hända faktiskt händer. Förutom mingel, mat och nya kontakter fick deltagarna lyssna till mini-föreläsningar från kvällens partners: Eric Rubenson från Bolander & Co, Henrik Gustafson från BraBRF, Rickard Malmstedt och Evert Tillman från Secor och Daloc säkerhetsdörrar samt Urban Bladin från Storholmen Förvaltning. 

I ett av rummen berättade Henrik Gustafsson om hur han var med och vände ett tufft läge i sin bostadsrättsförening och varför han nu startat BraBRF – ett verktyg som förenklar informationsdelningen i föreningen. I rum två pratade Eric Rubenson om hur viktigt det är för föreningen att vara rätt försäkrad, inte minst för styrelsens ledamöter.  Secor monterar Daloc säkerhetsdörrar och i rum tre berättade Rickard Malmstedt och Evert Tillman om säkerhet i trapphus och hur en bra dörr kan skydda mot både brand och rökgaser. I rum fyra berättade Urban Bladin från Storholmen Förvaltning om flexibel förvaltning och om hur viktigt det är för föreningen att ha en bra underhållsplan. 

Kvällens deltagare var mycket nöjda och fick med sig många goda tips. Tre nöjda deltagare var Garlis Jarlheden, Riitta Tanner och Bosse Gigel från Bostadsrättsföreningen SGB i Solna. De sammanfattade kvällen som intressant, nyttig och trevlig. 

Nästa Borättkväll äger rum den 20 mars i Jönköping. Anmälan är öppen redan nu.

Föregående artikel Nya numret ute nu
Nästa artikel Avgift för andrahandsuthyrning kräver ändrade stadgar

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här