AnnonsMiele

Använder ni ChatGPT? 

2 nov 2023

Den är gratis, den vet när fasaden ska renoveras, hur en fuktskada behandlas eller hur ett effektivt styrelsearbete ska bedrivas. Vad är det? Jo, den heter ChatGPT och kan underlätta ditt styrelsearbete och vardag. Den är bra på att svara på frågor, hitta mönster och skapa nytt innehåll.  

ChatGPT är ett program som självständigt kan föra dialog och interagera med användare helt utan mänsklig inblandning. Den söker blixtsnabbt av Internet och ger svar på dina frågor. 

Foto: Adobe Stock.

För att använda ChatGPT behöver man registrera ett konto hos tillverkaren Open AI, och för att göra det ska man vara 18 år gammal – även om det inte finns någon faktiskt spärr. ChatGPT finns som app i mobilen både för iPhone och Android.  

I grunden är ChatGPT en avancerad form av AI som kan generera svar på uppmaningar från användaren. Tekniken används av utvecklare för att skapa mer interaktiva chatbots och virtuella assistenter som kan förstå komplexa frågor och ge meningsfulla svar utan ytterligare programmering eller träningsdata. 

Artificiell intelligens, eller AGI som vi kommer att kalla det, är på vissa sätt lika smart som en människa. Men eftersom digital bearbetning är så mycket snabbare än biologisk bearbetning kommer detta på sikt att rentav överträffa mänsklig intelligens.  

  

  

 

Föregående artikel Två miljoner svenskar lider av ensamhet och isolering
Nästa artikel Ellevio chockhöjde den fasta avgiften

1 Kommentar

  1. Har ni använt ChatGPT att skriva denna artikeln?
    För om ni tror att ChatGPT alltid svarar rätt på frågor så har ni inte undersökt detta ordentligt.

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här