Föreläsningar och utbildningar

Streama Borätt Forums utbildningar och föreläsningar.

För att få tillgång till inspelningarna av Borätt Forums utbildningar och föreläsningar behöver er styrelse vara premiummedlem.

Byggfrågor och renoveringar med våra experter

En video om byggfrågor och renoveringar – Stora som små renoveringsprojekt kan lätt gå fel. Våra experter berättar hur vi bör planera och genomföra för ett smidigt och kostnadseffektivt projekt.

Hur gör styrelsen en bra upphandling?

Stora som små renoveringsprojekt kan lätt gå fel. Våra experter berättar hur vi bör planera och genomföra för ett smidigt och kostnadseffektivt projekt. Medverkande: Ekerö Bygg, Dipart Entreprenad, SEHED Tresson, Tullinge Elektriska

VIDEO: Öppet hus 26 oktober – En kväll om byggfrågor och renoveringar

Stora som små renoveringsprojekt kan lätt gå fel. Våra experter berättar hur vi bör planera och genomföra för ett smidigt och kostnadseffektivt projekt. Kom och ställ era frågor på plats. Medverkande: Ekerö Bygg, Dipart Entreprenad, SEHED Tresson, Tullinge Elektriska Tid & plats: 17.30–18.30, Pastellvägen 6, Johanneshov. Läs mer och anmälan: https://borattforum.se/kommande-evenemang/oppethus-om-byggfragor-och-renoveringar-26-oktober/

Hur viktigt är det med serviceavtal? Borättkväll 31 augusti

Denna vecka talar vi om serviceavtal. Viktiga kringtjänster för alla brf-föreningar som är väl värda att se över då och då. Hur handlar man bäst upp, hur väljer man rätt offert, vad ska man tänka på när man ställer frågan. Se vår Borättkväll och ta del av svaren från Driftansvarig förvaltare från Storholmen Förvaltning, Svenska Servicestyrkan, CC Plåt och Ecoclime.

Energisparskola med Ecoclime – Borättkväll 24 augusti 2023

Peter Bodin från Ecoclime Group berättar om hur din förening kan planera sitt arbete för en effektiv resurshantering.

Inomhusmiljö & sophantering – Borättkväll 1 juni

Bostadsrättsföreningar har ofta ytor som inte riktigt fått den uppmärksamhet de förtjänar. Hissdesign kommer och berättar om hur man kan spara både på ekonomin och miljön genom att göra det trevligt i ofta bortglömda ytor i fastigheten. Vilka olika möjligheter finns för sophantering? Kan vi ha kvar vårt sopnedkast? Hur ska vi tänka smart? SopHia Miljösystem berättar.

Relining – hur fungerar det och när är det en lämplig metod? Borättkväll 25 maj

Genom relining renoveras avloppsrör och blir som nya utan att man behöver riva ut rör eller befintliga stammar. Detta innebär minimala störningar och en mindre mängd med avfall jämfört med ett traditionellt stambyte. Tubus System berättar om fördelarna med relining som metod.

Tak och solceller – Borättkväll 4 maj

Denna kväll pratar vi om tak och solceller. Hur går man bäst till väga för att få alla bitarna på plats? Våra experter guidar oss och svarar på tittarnas frågor. Medverkande: Friendly Power och Dipart Entreprenad

Balkonger, dörrar och lås – Borättkväll 27 april

Denna kväll pratar vi om hållbara balkonger från Balco, säkra dörrar från Secor och iLOQS delbara nycklar.

Renoveringar som påverkar värmesystemet – Borättkväll 20 april

Vid renoveringar och ombyggnationer så är ett vanligt fel att värmesystemet i fastigheten påverkas. Detta leder i många fall till ett försämrat inomhus klimat. Hör vår expert Torbjörn Andersson, från Indoor Energy, berätta om hur din förening undviker att detta uppstår.

Det ska föreningen tänka på vid köp av laddstolpar eller solceller – Borättkväll 13 april

Denna kväll diskuteras hur föreningen bäst kan energieffektivisera sig med hjälp av solceller. Det diskuteras också om hur föreningen bäst går till väga när man ska installera laddstolpar i föreningen. Medverkande: Friendly Power & InCharge

Trivsammare och tryggare boende med Boappa – Borättlunch 12 april

Boappa förenklar styrelsearbetet och gör vardagen både tryggare och trivsammare för alla medlemmar. Medverkande: Julia Gustafsson Frick och Monique Sokouri från Boappa.

Så blir din förening mer klimatsmart – Borättkväll 30 mars

Hur kan din föreningen bidra till en bättre miljö, spara energi och bli mer klimatsmarta? Vad är smart att göra samtidigt som föreningen ändå har andra projekt som måste göras? Speglar det första intrycket när man kommer in i fastigheten föreningens ekonomi, styrelsearbete och miljötänk? Det här är frågor som de flesta brf-styrelser ställs inför från tid till annan. Medverkande: iLOQ, Badrumsbesiktningar, Bolander & Co, Andrés Måleri, Belfor, Balco

Planering inför upphandling av större underhållsarbeten – Borättkväll 23 mars

Denna kväll pratar vi om vad man ska tänka på och hur man ska planera inför upphandling av större underhållsarbeten. Till exempel hur olika arbeten påverkar varandra och att planera dem i ”rätt ordning”. Hur vet man om det krävs bygglov, och hur viktigt är det att ha ett bra förfrågningsunderlag? Medverkande: Borätt forum Projekt & Advokatfirman Pedersen.

Modernisering av hissen och ommålning av både fasader och fönster – Borättkväll 16 mars 2023

Vad säger regelverket och hur ska man gå tillväga när man står inför en modernisering av hissen? Motum svarar på era frågor. I norden utsätts fasad och fönster för stora påfrestningar från väder och vind. Det är därför viktigt att man inte väntar för länge med ommålning av både fasader och fönster. Lite färg kan göra underverk och fräschar upp boendemiljön rejält. Andrés Måleri svarar på era frågor.

Vad styrelsen bör ha koll på inför årsstämman – Borättkväll 9 mars 2023

Under våren handlar många frågor om kommande föreningsstämmor. Styrelsesupport hjälper föreningar med att sitta som stämmoordförande, ta fram propositioner och svara på motioner med mera. Ikväll kan du passa på att ställa alla styrelsens frågor som rör er stämma. Medverkande: Borätt forum Styrelsesupport

Borättkväll om att undgå energitjuvar – torsdag 23 februari

Att spara på energi och undgå energitjuvar står just nu i fokus hos de flesta föreningarna. Andreas från Isoleringslandslaget berättar hur de isolerar miljöanpassat och klimatpositivt. Går ni i tankar att bygga om vinden eller lokaler till lägenheter? Oändliga möjligheter finns berättar Alexander från VL Fastighetsutveckling, Vindar och Lokaler.

Borättkväll – fuktskador och renovering 16 februari DEL 2

Komplettering till Borättkväll den 230216, Jonas Blomqvist från Belfor svarar på frågor om skadedjur.

Borättkväll – fuktskador och renovering 16 februari DEL 1

Fukt, mögel, och renoveringar i medlemmens lägenhet - vilka regler gäller? Vi reder ut saken i denna Borättkväll tillsammans med Belfor och Storholmens Förvaltare.

Borättkväll om skador och lån – 9 februari

Skador kostar och vem är ansvarig för vad i en vattenskada? Det gäller att ha rätt fastighetsförsäkring. Skadejurister på Bolander & Co och Borätt Forums Expert i Skadefrågor, ger er svar. Hypoteksbolaget SoliFast AB berättar om konkurrenskraftiga lån till bostadsrättsföreningar. Inga överraskningar, bara lägre ränta – hur går det till? Medverkande: Bolander & Co och SoliFast

Borättkväll – Ta del av experternas tips för att sänka föreningens kostnader – den 2 februari

I detta avsnitt berättar Storuman Energi om hur man kan spara energi och säkra upp till 70 procent av månadsförbrukningen till ett fast pris och ha resterande 30 procent till ett rörligt spotpris. Kvällens andra gäst är Indoor Energy som brinner för bättre inomhusklimat med lägre energiförbrukning. Vill ni ha en energieffektiv fastighet men vet inte hur ni ska gå till väga? Indoor Energy har svaren. Medverkande är Storuman Energi och Indoor Energy.

Borättkväll om Bostadsrättslagen – den 26 januari

Avsnittet handlar om de nya reglerna i bostadsrättslagen med speciell betoning på reglerna kring renovering av bostadsrätter. Fler åtgärder kräver uttryckligen tillstånd ifrån styrelsen och utförd åtgärd utan tillstånd kan innebära att bostadsrätten förverkas. Om föreningen inte lämnar tillstånd till åtgärd kan medlem ansöka om prövning i Hyresnämnden. Vad betyder dessa regler i praktiken och hur ska föreningens regelverk se ut för att fungera på bästa sätt? Medverkande är Jurideko Fastighetspartner, Christina Fregne och Anna Karlberg.