AnnonsMiele

Bopriserna faller

16 jul 2010

Snittpriset för en bostadsrätt har under de senaste tre månaderna varit stillastående. Senaste månaden, juli jämfört med juni har snittpriserna däremot sjunkit hela sex procent för bostadsrätter, det visar dagsfärska siffror från Mäklarstatistik.

– I Stockholmsregionen tenderar försäljningen under juli månad att minska mer än i övriga delar av landet vilket också påverkar den allmänna prisnivån, 
säger Jeanette Gustafsdotter, VD på Mäklarsamfundet.

Detta kan också delvis förklara varför priserna i riket gått ner med 6 procent mellan juni och juli. I centrala Stockholm och Storstockholm står priserna i stort sett still och så ser det också ut i de övriga storstadsregionerna.

Sett till de senaste tre och 12 månader har utvecklingen varit en annan. Bostadsrättspriserna har varit stillastående respektive stigit med 11 procent, men detta vill inte samfunders VD dra allt för stora växlar på.

– Jag vill helst se hur de närmaste månaderna utvecklas innan jag talar om ett trendbrott, en månad mitt i sommaren är ingen bra referensmånad, fortsätter Jeanette Gustafsdotter.

Föregående artikel Kunskap sänker energikostnaderna
Nästa artikel Magnetiskt budskap om oönskad reklam

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här