AnnonsMiele

Bopriserna på uppgång

15 sep 2010

Varken val, bolånetak eller räntehöjningar verkar påverka bostadsmarknaden märkbart, faktum är att priset på bostadsrätter stigit med 8 procent senaste månaden. Noterbart är att detta sannolikt beror på säsongsvariationer under sommarmånaderna som gör att bostadsrättssiffrorna svänger kraftigt.

– Just nu har vi en situation med tre speciella faktorer som skulle kunna påverka bostadsmarknaden relativt mycket. Vi har ett riksdagsval, införandet av bolånetaket och räntehöjningar. Dock ser vi inte att någon av dessa faktorer skapar osäkerhet bland köpare och säljare och påverkar prisutvecklingen. Vi har just nu en bra balans mellan ett stort utbud och en stark efterfrågan, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

Tremånaderssiffrorna visar en stabil marknad med stillastående priser på bostadsrätter.

– Den kraftiga uppgången på bostadsrätter i riket under augusti beror nästan enbart på säsongsvariationer under sommaren. I juli går bostadsförsäljningen ner mer i Stockholm och Göteborg än i andra regioner vilket leder till sjunkande priser på riksnivå. Detta kompenseras tillbaka under augusti då antalet försäljningar ökar kraftigt i storstadsområdena. Dock kan vi se en tendens till svagt ökande priser i storstadsområdena under augusti, fortsätter Lars-Erik Nykvist.

Föregående artikel Renässans för direktverkande elvärme
Nästa artikel Lyckosam satsning på borätt i Tensta

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här