AnnonsElectrolux

Bostadsplattformen Hemnet rapporterar över förväntan – tredubblar vinsten

23 jul 2022

Cecilia Beck-Friis, VD Hemnet. Foto: Hemnet

Bostadssajten Hemnet nästan tredubblar sin redovisade vinst före skatt – trots att bostadsmarknaden har bromsat in kraftigt under våren.

– Vi blir inte mindre relevanta på en sval marknad, utan kanske tvärtom, säger vd:n Cecilia Beck-Friis. Hemnet tar betalt för varje ny annons i stället för varje avslutad affär.

Bolaget redovisar en vinst före skatt på 126,3 miljoner kronor för det andra kvartalet, jämfört med 46,1 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol. Nettoomsättningen under årets andra kvartal blev 269,7 miljoner kronor, mot 212,5 miljoner kronor ett år tidigare.

– Det här kvartalet har präglats av ganska mycket osäkerhet så därför känns det extra kul för oss att leverera den här rapporten. Vi redovisar ytterligare ett väldigt starkt resultat där vi växer i både omsättning och lönsamhet och vi ser en fortsatt ökad efterfrågan från bostadssäljare på våra nya tilläggstjänster, säger Cecilia Beck-Friis, VD, när hon ska sammanfatta årets andra kvartal.

Efter rapportlämningen steg aktien med nästan 3 procent.

Ett snabbt skifte på bostadsmarknaden har skett under våren, från bostadspriser som har rusat i höjden och att det har varit säljarens marknad till att priserna i stället nu faller på bred front och att köparna är mer avvaktande.

– Det blir otroligt viktigt för bostadssäljare att nå ut så brett som möjligt och där har vi en roll att fylla, säger hon men påpekar att det samtidigt tar tid att kalibrera de olika förväntningarna som köpare och säljare har inför bostadsaffärerna.

– Sedan är det klart att man under perioder kan stöta på hinder och att det kan gå lite trögare men det underliggande behovet finns kvar vilket gynnar oss, säger Cecilia Beck-Friis.

Bostadspriserna sjönk med nästan 4 procent i juni, enligt analysföretaget Valueguards senaste prisindex.

Källa: SvD

Föregående artikel Stopp i avloppet – vems ansvar?
Nästa artikel Vattenskador ökar markant

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här