AnnonsMiele

Bostadsrättsförening Välbehaget förlorade den omtalade tvisten

13 maj 2020

Bostadsrättsföreningen Välbehaget i Stockholm förlorade den uppmärksammade hyrestvisten mot sin lokalhyresgäst, kebabrestaurangen Midan. Nu ska föreningen betala cirka 500 000 kronor i rättegångskostnader.

 

Den omtalade hyrestvisten mellan bostadsrättsföreningen välbehaget och restaurangen Midan har nu avgjorts. Det blev restaurangen Midan som gick vinnande ur tvisten och nu tvingas föreningen betala både rättegångskostnader på totalt 566 586 kronor.

 

Domstolen anser att restaurangens ägare har agerat inom ramen för sitt hyresavtal, och att bostadsrättsföreningen inte lyckats bevisa att det förekommit störningar som borde resultera i uppsägning av hyreskontraktet.

 

”Att en restaurang för med sig ljud i samband med tillredning, servering, diskning, städning och leveranser får enligt tingsrättens bedömning anses utgöra en naturlig del av en sådan verksamhet”, skriver tingsrätten i domen.

 

Bostadsrättsföreningens advokat Jörn Liljeström säger till tidningen Mitt i att föreningen kommer överklaga beslutet.

 

– Det är en kallare och mer hänsynslös värld vi går in i om restaurangen får rätt, säger Jörn Liljeström till tidningen Mitt i och berättar att bostadsrättsföreningen kommer att överklaga domen.

Föregående artikel Missade ni Borätt Forums webbinarutbildning i samarbete med Jurideko?
Nästa artikel Är det dags att börja planera för elbilsladdning i din bostadsrättsförening?

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här