AnnonsMiele

Bostadsrättsföreningen betalade ordförandens avgift– i sju år

23 apr 2020

En man i 75-årsåldern lät bostadsrättsföreningen betala hans avgift i sju år. Den totala summan uppgick till 250 000 kronor innan han avslöjades av en ny medlem i föreningen, rapporterar Göteborgs-Posten.

Mannen döms till villkorlig dom och 200 timmars samhällstjänst. Han döms för två fall av förskingring, grov trolöshet mot huvudman och sju fall av grovt bokföringsbrott.

Bostadsrättsföreningen, som ligger norr om Göteborg, berättar att allt uppdagades i samband med en årsstämma när en ny medlem i föreningen började ställa frågor om resultaträkningen som inte gav några vettiga svar. Efter en intern undersökning kunde medlemmarna konstatera att det saknades en avgift varje månad de senaste sju åren, ordförandens avgift.

När den nya medlemmen frågade ordföranden när han senast betalade avgift till föreningen svarade han ”det vet jag inte”.

Mannen har till sitt försvar sagt att “jag är den som skött allt i föreningen”, men också att han hade rätt till en “extraersättning” utöver sitt styrelsearvode, eftersom han “rensat ogräs, skött trädgården, sopat och plockat skräp vid behov”.

Tingsrätten skriver att om mannen dömts till fängelse istället för samhällstjänst och villkorlig dom hade han fått åtta månader.

Föregående artikel Fallande bostadspriser i mars – enligt bostadsindexet HOXSWE
Nästa artikel Fredagens 3-snabba: den ekonomiska situationen

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här