AnnonsMiele

Förbered er ansökan om hyresstöd nu

28 maj 2020

Bostadsrättsföreningar som reducerat hyresavgiften till lokalhyresgäster kan redan nu förbereda sin ansökan om stöd. Boverket har publicerat en preliminär intygsmall som fastighetsägare kan använda sig av.

 

Regeringen beslutade i april om att ge tillfällig hyresrabatt till lokalhyresgäster i utsatta branscher. Stödet gäller fasta hyreskostnader och är en åtgärd för att minska de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset. Alla fastighetsägare som reducerat hyran till en lokalhyresgäst under perioden 1 april till 30 juni kan ta del av stödet, förutsatt att hyresgästen bedriver en verksamhet som har rätt till stödet. Vilka verksamheter som får ta del av stödet finns att läsa på Boverkets hemsida. Som maximalt kan man få 25 procent av den ursprungliga fasta hyran.

 

Fastighetsägare kan inte ansöka om stödet förrän förordningen träder i kraft den 1 juli 2020, men redan nu har alltså Boverket tagit fram en intygsmall som fastighetsägare kan använda för att förbereda sig inför det. Eftersom det är lokalhyresgästen som ska fylla i och signera intyget kan det vara smart att redan nu ta kontakt med lokalhyresgästerna och få intyget påskrivet, så bostadsrättsföreningen kan skicka in det direkt den 1 juli och undvika strul i samband med semesterperioden som ligger runt hörnet.

 

 

Intygsmallen ovan går att ladda ner från Boverkets hemsida och kan användas som underlag för att få ta del av regeringens hyresstöd.

 

Intyget, som ska fyllas i och signeras av lokalhyresgästen, kan hämtas på Boverkets hemsida. Det går även att läsa mer om beslutet gällande hyresstöd här.
Föregående artikel Oförändrad byggtakt under första kvartalet 2020
Nästa artikel Uppskovsräntan ska slopas – för alla

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här