AnnonsMiele

Deltar din förening i Earth Hour?

26 mar 2014

Lördagen den 29 mars klockan 20.30-21.30 är det Earth Hour – timmen då hela världen släcker ljuset för en ljusare framtid. Tänker du och din förening delta?

Earth Hour startades 2007 av WWF Australien och har sedan dess växt till världens största klimatmanifestation. 2013 deltog hela 154 länder utspridda över jordens alla kontinenter. I Sverige deltog över 2300 skolor, företag, organisationer och kommuner och mer än varannan svensk släckte sin belysning. Som bostadsrättsförening kan man delta i manifestationen genom att uppmuntra medlemmarna att släcka sina egna lampor och tv-apparater under Earth Hour. Ni som förening kan också delta genom att släcka ned exempelvis fasadbelysning och parkeringsytor, för att visa ert stöd för en mer hållbar framtid. Tänk dock på att nedsläckningen inte får äventyra säkerheten eller funktionaliteten i föreningen eller bidra till otrygghetskänslor för medlemmarna. Det är givetvis också bra att informera medlemmarna om att föreningen kommer att uppmärksamma Earth Hour och på vilket sätt.

Vi på Borätt Forum vill gärna veta om ni är en del av klimatmanifestationen och i så fall – hur gör ni? Hur ser det ut hos er? Dela gärna med er av bilder och berättelser i våra sociala kanaler Facebook och Twitter.

Tips!
Om din förening vill ha inspiration i hur man kan vara sparsam med belysningen året om och samtidigt hålla en hög säkerhetsnivå och trygghetskänsla kan ni läsa reportaget om Brf Hamnvakten på Södermalm i Stockholm som investerat i rörelsestyrd belysning. 

Om Earth Hour
Earth Hour är inte en energisparkampanj utan en manifestation för att uppmärksamma klimatfrågan världen över genom en enkel handling. Earth Hour är inte bara en enskild handling en timme per år utan uppmuntrar till en mer klimatvänlig livsstil för de övriga 8759 timmarna på året. Årets tema för svenska Earth Hour är bilen, biffen, bostaden och börsen. Läs mer om temat på Earth Hours webbplats. 

Föregående artikel Ett fönster är ett fönster är ett fönster
Nästa artikel Stambyte – steg för steg: Lägg krut på förfrågningsunderlaget

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här