AnnonsStyrelsesupport

”Paketleverans nästan hela vägen hem”

16 apr 2021

I slutet av september 2020 inledde PostNord ett samarbete med HSB Stockholm för ett pilotprojekt med paketboxar. Ambitionen med projektet är att erbjuda smidiga och bekväma paketleveranser i anslutning till boendet. Under året har bostadsrättsföreningar i och kring Stockholm deltagit i projektet.
Lite mer än ett år har gått sedan starten och resultatet visar att projektet har varit en framgång.
– Konsumenternas positiva reaktioner är över förväntan, vilket gör att vi utökar med ytterligare 2 500 paketboxar i Stockholm, Göteborg och Malmö/Helsingborg, säger Cina Linnér, Senior Business Developer på PostNord.
Projektets framgång i Stockholm har nu lett till en vidare utveckling i samarbete mellan Postnord och HSB. Under vecka 15 får de första bostadsrättsföreningar som är medlem i HSB Göteborg tillgång till paketboxarna.
LÄS ÄVEN: Banker samverkar mot brottslighet i byggsektorn
– Piloten med HSB Göteborg pågår ett år framöver med förhoppning om ett fortsatt samarbete därefter. Installation av paketboxar påbörjades kring Göteborg 12 april och kommer pågå ett antal veckor. Med HSB Göteborg kommer PostNord initialt ha cirka 25 placeringar (cirka 50 paketboxar) i olika områden kring Göteborg, säger Cina Linnér.

Bra ur hållbarhetssynpunkt

Det är bostadsrättsföreningen eller fastighetsägaren som tillsammans med PostNord bestämmer vart paketboxen placeras.
– För HSB:s egna fastigheter, alternativt HSB:s enskilda brf:er, innebär det att boenden kan få sin paketleverans nästan hela vägen hem, som kan hämtas när som helst det passar mottagare, säger Cina Linnér.
Att boxen finns tillgänglig i närheten av fastigheten är även bra utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Detta då det levereras flera paket till en leveransplats i stället för enskilda hemleveranser, samtidigt som en paketleverans till boxen även kan minska belastningen i trapphus.
– Tanken med postboxarna är att underlätta för ett hållbart boende för medlemmar och hyresgäster, säger Lizz Wiklund, hållbarhetschef på HSB Göteborg, och fortsätter.
– Bostadsrättsföreningen behöver inte betala någonting heller. Det är PostNord som står för både leverans och drift. Skulle det uppstå skador eller problem med boxarna så rättar PostNord till det.

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här