AnnonsStyrelsesupport

Enligt senaste statistiken: Här såldes flest bostadsrätter

7 apr 2021

Enligt den senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik så ökade försäljningen av bostadsrätter mellan januari och mars 2021 med fjorton procent jämfört med samma period 2020. Samtidigt fortsätter stiga bostadspriserna i alla storstadsregioner.
Under perioden januari till mars 2021 såldes 32 900 bostadsrätter i Sverige, enligt Svensk Mäklarstatistik. Bara i mars såldes det 12 900 bostadsrätter, en ökning med över 30 procent jämfört med samma period förra året. Den största ökningen skedde i stor-Malmö, där försäljningen steg med tolv procent.
– Årets första kvartal präglades av fortsatta prisökningar på både bostadsrätter och villor. Utvecklingen drivs av förväntningar på låga räntor under en lång tid framöver i kombination med distansarbete och en kraftig stimulanspolitik, säger Björn Wellhagen, VD Mäklarsamfundet i ett pressmeddelande.
LÄS ÄVEN: Försäljningen av nyproducerade bostadsrätter ökade 2020
I centrala- och stor-Stockholm ökade försäljningen med sju procent. För centrala- och stor-Göteborg ökade försäljningen med nio respektive sju procent jämfört med 2020.

Stefan Bergnér, fastighetsmäklare på SkandiaMäklarna.

Att försäljningen ökar kan enligt Stefan Bergnér, fastighetsmäklare på SkandiaMäklarna, bero på att behovet av fler rum och större utrymme är mer eftertraktat än någonsin.
– När allt fler både jobbar och pluggar hemma behövs mer yta. Försäljningen av större lägenheter ofta går över förväntan medan det kan vara svårt att sälja de mindre. Det vi ser just nu är lite av hur framtiden kommer att se ut tror jag, säger han och fortsätter.
– Pandemin har gjort att trycket på försäljningen har ökat och det blir ofta huggsexa om de bostäder som säljs.

Föregående artikel Kritiserade lokalhyresstödet förlängs igen
Nästa artikel Skenande avgälder leder till fler rättegångar i Göteborg

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här