AnnonsMiele

Fallande bostadspriser i mars – enligt bostadsindexet HOXSWE

17 apr 2020

Enligt Valueguards bostadsindex HOXSWE har priserna på bostadsrätter fallit i mars till följd av coronaviruset. Prisfallet var som värst i Stockholm, följt av Malmö och Göteborg.   

Prisindexet för bostäder i Sverige sjönk med 0,5 procent i mars, och snittpriset för en bostadsrätt sjönk med en procent. Värst drabbat var Stockholm där bostadsrättsindexet sjönk med 1,7 procent under mars, följt av Malmö på minus 1,5 procent och Göteborg på minus 0,8 procent.

Valueguard har även granskat bostadsmarknaden i Stockholm och Göteborg mer i detalj. Det visar sig att under andra halvan av mars rasade bostadspriserna i Stockholm med hela fyra procent, och fortsatte även in i april med ett ras på två procent. I Göteborg sjönk bostadspriserna med två procent under andra halvan av mars, och yttligare två procent i början av april.

Totalt sätt har bostadspriserna i Sverige ökat de senaste 12 månaderna med 5,6 procent. Störst ökning har det varit i Stockholm på 6,5 procent, följt av Malmö på 5,6 procent och Göteborg på 4,1 procent.

Indexet HOWSWE kan ni se här.

Föregående artikel 3 snabba: Solcellsanläggning
Nästa artikel Bostadsrättsföreningen betalade ordförandens avgift– i sju år

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här