AnnonsMiele

”Framtiden tillhör de som är snabba och flexibla, inte de som är stora”

23 okt 2019

Det händer omvälvande saker bland förvaltningsbolagen. Uppköp och sammanslagningar sker och stora enheter bildas. Konsolideringen av branschen har tagit rejäl fart under 2019.

Faktum är att marknadsledaren sedan många år tillbaka, i praktiken inte längre är marknadsledare. Nu ligger den största makten i händerna på riskkapitalet. Branschen har på rekordfart gått från ett läge där marknadsledaren var kollektivt ägd till ett läge där den nya marknadsledaren är ägd av riskkapitalister.

Uppköp och sammanslagningar leder oundvikligen till krav på kostnadsreduktioner. Det är köparnas sätt att räkna hem sin investering. Och hand i hand med kostnadsreduktionerna uppstår negativa effekter i kundledet. Det är lika oundvikligt. Hur det blir på sikt är dock en öppen fråga. I potten ligger bostadsrättsföreningarnas särart. Att förvalta en förening skiljer sig rätt väsentligt från att förvalta en hyresfastighet.

Inom Borätt Forum tänker vi följa utvecklingen och svara för bostadsrättsföreningarnas intressen i den omvälvning som nu sker. Vi ser gärna en dialog och debatt om koncentrationen i förvaltningsbranschen. Vi vill därför ha din åsikt och frågor. Maila till oss på info@borattforum.se.

Hur ser du på sammanslagningarna? Hur tror du att de kommer att påverka leveransen och kvaliteten i de tjänster som din förening köper?

Föregående artikel SKADEFRÅGAN AV ERIC RUBENSON
Nästa artikel Vi vill tacka för alla för en trevlig Borättkväll 24/10. Kvällens föreläsare var Pedersen Advokatbyrå och Avloppsteknik AB

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här