AnnonsMiele

Genomförandet är lika viktigt som slutresultatet

8 sep 2022

Storstadens hjälper bostadsrättsföreningar hela vägen med både den lilla och stora entreprenaden. Joakim Sahlsten är arbetschef för Storstadens Entreprenad AB och berättar om varför det är en fördel att välja en totalleverantör för föreningens nästa projekt.

Storstadens entreprenad AB är en totalleverantör inom bygg, anläggning och fastighetsrelaterade tjänster som har funnits sedan 2010. De är vana vid att hjälpa bostadsrättsföreningar med allt ifrån underhållsplaner och projektering till renoveringsprojekt. Storstadens är även BKMA- (tidigare BF9K) certifierade, vilket är en ISO-certifiering anpassad för byggbranschen.

– Med den här certifieringen så måste det finnas rutiner för allt man gör, allt ifrån hur man sparar dokument i projekt till hur man skapar rutin vid olycksfall. Avvikelser ska rapporteras och man ska hela tiden jobba för att förbättra verksamheten, säger Joakim Sahlsten, arbetschef på Storstadens Entreprenad AB.
I BKMA-certifieringen så ingår det också något som kallas lagövervakning. Detta innebär att företagen har en skyldighet att se över alla lagar kontinuerligt för att ha koll på vad som händer på marknaden, vilka nya lagar som tillkommer och vad som bör göras för att de ska följas. En väsentlig del för att hålla sig uppdaterad och för att följa arbetsmiljölagarna.
– Sammanfattat så betyder det att man som brf får en entreprenör som är trygg, följer alla lagar och regler och som har bra rutiner för att motverka olyckor.

Att välja en totalleverantör är en fördel då det gör att processen blir snabbare och enklare, då det oftast blir krångligare och tar längre tid ju fler parter som är involverade i projektet.
Det är inte alltid lätt för styrelsen att veta vilket företag man ska anlita för att få jobbet gjort. Vid val av entreprenör gäller det att se upp för entreprenörer som lovar väldigt mycket och som låter för bra för att vara sanna, då de ofta är just det.
– Fråga alla entreprenörer om tider och deltider så inte projektet tar mycket längre tid än vad som var tänkt från början. Det är också viktigt att tänka på att inte bara välja det billigaste alternativet som finns. Man ska tänka på att den entreprenören man väljer ska ha god ekonomi och med det besitta möjligheten att komma tillbaka och åtgärdat garantiärenden.

Storstadens Entreprenad AB jobbar utifrån mottot: genomförandet är lika viktigt som slutresultatet. Något som Joakim Sahlsten tycker är väldigt viktigt och gärna förklarar:
– Det handlar inte bara om att det ska bli en fin plankvägg, eller en fin gjuten betongmur. Det är allt det där innan som också måste fungera bra. Att arbeta säkert, kvalitetssäkra under byggnadsprocessen och att ha en god relation och kommunikation med styrelsen i brf:en. Det är en minst lika viktig del för ett bra arbete.

Föregående artikel Moderaterna vill pausa amorteringskravet på bolån
Nästa artikel Rejäl höjning av fjärrvärmepris i Stockholm

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här