AnnonsMiele

Grönt avdrag för dig i bostadsrätt

30 aug 2022

Bor du i bostadsrätt? Grattis! Då kan du som köper och installerar en laddbox för el- och elhybridbilar få skatteavdrag för upp till 50 procent av kostnaden. Detta på grund av ett avdrag som kallas för grön teknik.

Sedan 1 januari 2021 så har du som bor i bostadsrätt rätt att få skattereduktion för kostnaden av material och arbete vid installation av grön teknik. Avdraget hanteras av Skatteverket och innefattar bland annat laddboxar för el- och laddhybridbilar.

Det gröna teknik-avdraget fungerar på samma sätt som ett ROT-avdrag och ersätter det föregående ”Ladda hemma-stödet”. Vid installation av laddningspunkt till elfordon så kan du få skatteavdrag upp till 50 procent av kostnaden. Skattereduktionen för grön teknik är högst 50.000 per år och person.

Hur går man tillväga?

Du som beställare behöver själv inte ansöka om grönt avdrag. Vid köp av laddbox och installation av Gulliksson El så görs avdraget direkt på fakturan.


Vanliga frågor om elbilsladdning och laddboxar

–Vad är en laddbox?
Laddboxen är utvecklad speciellt för laddning av laddbara fordon och ser till att bilen laddas på ett säkert och optimalt sätt. Den monteras på vägg eller stolpe i anslutning till din parkering.

–Varför använda en laddbox?
Det säkraste sättet att ladda bilen! Jämfört med att ladda bilen ur ett vanligt väggurtag är laddboxen ett överlägset säkert och energioptimerat alternativ. Till skillnad från väggurtaget är laddboxen anpassad för högre laddeffekter och full last över tidsperioder vilket minimerar risken för överslag och överhettning.

–Hur fungerar en laddbox?
Med laddboxen kan du ladda du direkt när du ansluter bilen eller ställa in önskad starttid. Med tillvalet lastbalansering laddas bilen under perioder när kapaciteten är hög och kWh-priset lägre. När bilen är fulladdad avbryts laddningen automatiskt.

–Vad kostar en laddbox?
Laddbox samt standardinstallation från Gullikssons El kostar från 6.799:- inkl. moms med fullt Grön teknik-avdrag.

–Vilken laddbox ska jag välja?
För elbilsladdning hemma fungerar boxarna i vårt säljerbjudande utmärkt. Om du har behov av att ansluta din laddbox till en grupp eller anläggning med flera boxar kan det istället krävas en laddbox anpassad för större infrastruktur. Gullikssons El levererar och installerar laddboxar från ledande tillverkare, vi guidar dig till gärna till rätt val!

Hur långt kan man köra på en på en laddning?

Laddningseffekten avgör hur långt du kommer per laddad timme.

3,7 kW = 2 mil/laddningstimme

7,4 kW = 4 mil/laddningstimme

11 kW = 6 mil/laddningstimme

Föregående artikel Brf:er kan få upp till 200.000 kronor för hissprojekt
Nästa artikel Är timpris på el lönsamt för dig?

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här