AnnonsMiele

Högsta priserna någonsin

14 dec 2010

Senaste tremånadersperioden har priset på bostadsrätter ökat med tre procent och bara i november har priset på bostadsrätter gått upp en procent. Under den sista tiden är det centrala delarna av Malmö och Stockholm som ökar mest med fem respektive fyra procent.

– Vi ser en fortsatt stabil bostadsmarknad även om det finns regionala skillnader. Utbudet på framförallt bostadsrätter var väldigt stort i slutet på sommaren. Nu har dock antal bostäder till salu sjunkit kraftigt och ligger under vad som är normalt för årstiden. Det kan vara en av förklaringarna till prisuppgången på bostadsrätter i Stockholm och Malmö under november, säger Lars-Erik Nykvist, VD på Fastighetsbyrån.

– Bostadsrättspriserna ligger nu på en all-time-high i riket och i alla tre storstäder. Bostadsbristen i tillväxtorter är den främsta orsaken till den starka efterfrågan. Dock tror vi inte att priserna kommer att stiga lika snabbt framöver. Något prisras är inte heller troligt å andra sidan, fortsätter Lars-Erik Nykvist.

Föregående artikel Nya räntehöjningar för bolån
Nästa artikel Egen pool värmer gott i vinterkylan

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här