AnnonsMiele

ISS ökar uppdragen åt bostadsrättsföreningar

20 jan 2010

Arbetet i bostadsrättsföreningars styrelser tar allt mer tid i anspråk. Därför väljer ett ökande antal föreningar att vända sig till stora helhetsleverantörer och överlåta åt dem att förvalta sina fastigheter. I Göteborg finns ett gott exempel. Där har Brf Norra Guldheden 1 tecknat ett tvåårsavtal med ISS om fastighetsförvaltning.

Enligt avtalet ska ISS ta över driften av föreningens fastigheter från årsskiftet. ISS ska tillhandahålla teknisk förvaltning, drift, ekonomisk förvaltning, yttre skötsel och städning. Guldheden 1 är en stor förening med 454 bostadsrätter, tusentals kvadratmeter markytor och 23 lokaler fördelat på 26 fastigheter. Avtalet med ISS är tecknat på två år men kan förlängas ytterligare ett. Det kostar föreningen 2,7 miljoner kronor om året.

– För oss som förening var det otroligt viktigt att hitta någon som kunde erbjuda en helhetslösning. Vi gillade även ISS upplägg för hur de skulle organisera arbetet, säger Göran Johannisson, ordförande i bostadsrättsföreningen.

– Allt fler bostadsrättsföreningar ser värdet av en totalleverantör som kan erbjuda enkla kontaktvägar. Det gäller framförallt de lite större föreningarna där arbetsbördan lätt växer för dem som sitter i styrelsen, säger Peter Ramstedt, regionchef på ISS Facility Services.

Föregående artikel Lägenhetspriserna vänder neråt
Nästa artikel Renare fasad med ultrarent vatten

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här