AnnonsSEB

Kunskap sänker energikostnaderna

15 jun 2010

Luleåföretaget Abelko har tagit fram Echolog, en terminal för att mäta förbrukning av el och vatten. Terminalen ger kunskap om när man förbrukar mer och när man gör av med mindre. Så att man kan ändra sitt beteende och sänka förbrukningen.

Echolog är en liten terminal som gör det möjligt för den som äger ett hus eller en lägenhet att följa sin förbrukning av el och vatten i realtid. Förbrukningen presenteras lättfattligt på en display. Man får den till och med presenterad i kronor och ören. Kilowattimmar, liter och kronor – allt kan avläsas på displayen.

– Individuell energimätning är ett sätt att börja. Syftet är att öka medvetenheten, att kunna se vad det egentligen kostar att duscha och laga mat. Echolog gör det möjligt för människor att själva minska sin förbrukning. Det gör att de kan spara pengar och bidra till en bättre miljö, säger Anders Lindgren, vd för Abelko Innovation.

Abelko är ett svenskt företag med hemmahörighet i Luleå. Företaget har 40 anställda och har arbetat med energiteknik i lika många år.

Föregående artikel Ungdomar vill in i brf-styrelsen
Nästa artikel Bopriserna faller

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här