AnnonsMiele

Mäklare: oförändrade bostadspriser under tredje kvartalet

30 jun 2020

Storstadsmäklarna tror på oförändrat marknadsläge under tredje kvartalet 2020, visar nya siffror från SBAB:s kvartalsvisa mäklarbarometer som 220 fastighetsmäklare har svarat på. 
Majoriteten av fastighetsmäklare i Malmö, Göteborg och Stockholm tror att bostadspriserna kommer förbli oförändrade under det tredje kvartalet, samtidigt som många tror på stigande priser för villor.
– Det som står ut i denna prognos är skillnaden i hur bostadsrätts- respektive villamarknaden bedöms utvecklas under tredje kvartalet. Det är en betydligt mer positiv prognos för villamarknaden. För att nämna några eventuella orsaker så påverkar det låga villautbudet när färre vill sälja. Det tillkommer inte så många nya villor i form av nyproduktion. Det faktum att man traditionellt är äldre när man köper villa leder till en starkare kundgrupp. Färre har sannolikt påverkats av corona och fler har vinst från tidigare bostadsaffärer. Bostadsrättsköparna är i genomsnitt yngre och många arbetar sannolikt i branscher som påverkats negativt av corona. Utbudet är också stort, säger Claudia Wörmann, Boendeekonom på SBAB och fortsätter
– Normalt sett tar bostadsmarknaden paus från midsommar till skolstart och aktiviteten går ned framför allt på bostadsrättsmarknaden. I år är mycket annorlunda med fler som tar semester hemma. Det kan leda till att vi får se en ovanligt aktiv sommar på bostadsmarknaden, såvida inte hettan lamslår oss helt.
Nedan kan ni se hela resultatet från undersökningen. 

Föregående artikel Bostadsrättsförening vinner tvist mot byggentreprenör – efter tio år
Nästa artikel 13 tips inför Upphandlingen

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här