AnnonsMiele

Många fastighetsägare tar hjälp av regeringens stödpaket

5 maj 2020

Sedan den 23 april har över 3 000 avtal om hyresrabatter tecknats, skriver Fastighetsägarna Sverige i ett pressmeddelande.

I mitten av april bestämde regeringen att sjösätta ett stödpaket till fastighetsägare, vilket innebar att de kunde ge sina lokalhyresgäster hyresrabatter och på så sätt fortsätta driva sin verksamhet. Nu visar en sammanställning som fastighetsägarna har gjort att över 3 200 avtal om tillfälliga hyresrabatter har tecknats.

– I snitt har det tecknats över 500 avtal per dag om tillfälliga hyresrabatter. Det är ett otroligt högt antal avtal. Vi har sedan stödet offentliggjordes sagt att fastighetsägare kommer att teckna avtal med sina kunder så snart reglerna blir kända och vår sammanställning visar tydligt att fastighetsbranschen är villig att bidra, säger Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna Sverige i ett pressmeddelande.

Många lokalhyresgäster har fått hjälp av sina hyresvärdar, visar statistik från Fastighetsägarna.

Reinhold Lennebo säger att det troligtvis rör sig om ännu fler avtal. Redan innan regeringens förordning var på plats hade både privata fastighetsägare och bostadsrättsföreningar kommit överens om hyresrabatter.

Föregående artikel Staden där invånarna bor trängst i Sverige
Nästa artikel SEB: Fallande bostadspriser

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här