AnnonsMiele

Möt Borätt forums nya partner Storuman Energi AB

22 nov 2022

Vi fick ett samtal med Måns Borgström, VD på Storuman Energi AB, om hur bostadsrättsföreningar kan spara på sina elkostnader med hjälp av deras produkt Elmixen.

─ Storuman Energi producerar vattenkraft i Norge som säljs över hela Norden och vi har över 95 000 nöjda kunder. När vi bygger våra vattenkraftverk så vill vi inte förstöra naturen, utan i stället förbättra den vilket bland annat lett till att vi har vunnit pris för världens vackraste vattenkraftverk, berättar Måns. I januari 2023 kommer vi även att släppa vår nya app där kunderna kan mäta sin energiförbrukning och bli mer energieffektiv.

Elmixen – perfekt för bostadsrättsföreningar
─ Vi erbjuder våra kunder ”Elmixen” – det bästa ur två världar, säger Måns. Som kund får du rörligt pris när det är förmånligast och säkrat pris, så kallad ”Fasteffekt”, när det finns risker för att priserna går upp. Föreningen blir då säkrad från pristoppar, men den har fortfarande möjligheten att ta del av de billiga spotpriser som finns under sommarmånaderna. Föreningen kan även när som helst lägga till ytterligare säkerhet med Fasteffekt till ett garanterat pris och under hela avtalsperioden förklarar Måns.

Föreningen kan alltså säkra upp till 70% av månadsförbrukningen till ett fast pris och 30% av den resterande förbrukning blir då rörligt spotpris. Man får tryggheten av ett fastpris utan att betala för några skyhöga riskpremier. Det går även att när som helst teckna ytterligare trygghet genom att teckna upp sig på mer Fasteffekt. Våra experter hjälper er både vid avtalets inträdande och löpande under perioden med att säkra upp rätt mängd fasteffekt till ett så förmånligt pris som möjligt.

Råd till bostadsrättsföreningen
─ I dessa tider ska man var försiktig med att teckna fastprisavtal på sitt elavtal. Det är viktigt att man kan styra sin förbrukning och ha elen på olika mätare eftersom det rörliga elpriset varierar beroende på vilken tid på dygnet det är, menar Måns. Till exempel bör utomhusbelysningen ligga på timme då kostnaden varierar beroende på vilken tid på dygnet det är. Detta gäller även belysning i trapphus, värmepumpar och andra energikrävande saker som finns i en brf. Kontakta oss så kan våra experter berätta mer och ge er tips på hur ni bör tänka och hur elen bör styras.

Fakta om Storuman Energi AB
Storuman Energi är en elleverantör som producerar vattenkraft i Norge som säljs över hela Norden. Företaget ger ut marknadsrapporter och nyhetsbrev samt hjälper kunderna att välja miljövänliga alternativ. Storuman Energi har inga fasta års- eller månadsavgifter. Det är antagligen en av anledningarna till att de ligger på topp i SIFO:s årliga kundundersökning Energibarometern.

Föregående artikel Vad är en kWh värt för dig?
Nästa artikel Effektavgifter styr när vi laddar

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här