AnnonsElectrolux

Möt Borätt Forums partner Dipart

21 okt 2021

I raden av presentationer av Borätt Forums partners har turen nu kommit till Dipart. Dipart är specialister på tak, fasader, balkonger, fönster och garage. De hjälper fastighetsägare och bostadsrättsföreningar igenom hela processen när det är dags att bygga om eller renovera. Vi fick en pratstund med Jens Hoffmann, VD på Dipart, kring hur bostadsrättsföreningar ska gå till väga när det är dags för större projekt i föreningen.

Större renoveringar av exempelvis fasader eller garage innebär stora investeringar för en bostadsrättsförening. Hur bör styrelsen tänka och agera kring detta?

Dessa tjänster är svåra att handla upp och bäst är att anlita företag med en lång dokumenterad historik och egen anställd personal. Det är också viktigt att leverantören bedriver ett aktivt miljöarbete. Som brf bör man också anlita proffshjälp för göra en ordentlig besiktning så att man har alla fakta på bordet innan man går igenom vad som ska åtgärdas vid renoveringen. Det är också viktigt att anlita en erfaren och oberoende byggkonsult för att ta fram ett ordentligt förfrågningsunderlag att utgå ifrån. Då är det mycket enklare att jämföra offerter från olika entreprenörer, berättar Jens.

När man har hittat ett par leverantörer som man tycker skulle passa för arbetet bör man åka ut till ett pågående projekt, prata med personalen och titta på hur arbetet utförs. Då får man en känsla för hur entreprenaden fortlöper och hur dom arbetar. Man bör även ta referenser så att man hittar en seriös entreprenör som bygger för att det ska hålla i 50 år, inte bara i de fem åren som garantin gäller.


Har du några fler tips att ge till våra läsare?

Vänta inte för länge med era renoverings- och ombyggnadsprojekt, risken är stor att problemen blir större, kräver mer arbete och att kostnaderna blir högre. När vi är ute och träffar brf:er har vi noterat att många föreningar skulle behöva renovera sina garage. Tyvärr är det en kostnad som man gärna skjuter på framtiden men som då lätt kan bli onödigt dyrt i slutändan, berättar Jens.

Fakta om Dipart:

Företaget grundades 1993 av Jens Hoffmann och Thomas Frankborn som fortfarande är huvudägare och verksamma i företaget. Dipart har 145 fast anställda medarbetare varav cirka 100 personer är yrkesarbetare. Huvudkontoret ligger i Nacka Strand. Dipart har också fasta etableringar på ett flertal ställen runt om i Storstockholm. Dipart erbjuder helhetslösningar för större bygg- och anläggningsprojekt åt bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, försäkringsbolag och offentliga beställare.

Föregående artikel Anställd gjorde storvinst – sålde lägenhet vidare innan inflyttning
Nästa artikel Unga och gamla målgrupp i nya bostadsrättsprojekt

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här