AnnonsStyrelsesupport

Möt Borätt Forums partner Maries Puts & Städ

26 feb 2021

Borätt Forums partnerpresentation fortsätter. Det har blivit dags för oss att presentera Maries Puts & Städ. Ett företag som arbetar med städning i bostadsrättsföreningar och fastigheter.

Borätt Forum har ringt och pratat med Jean-Daniel Flourié, affärsområdeschef på Maries Puts & Städ.

Maris Puts & städHur länge har ni varit partner till Borätt Forum och vad har partnerskapet betytt för er?

– Vi har varit partners till Borätt Forum i drygt två år.

 

– Det har blivit enkelt för oss om vi har frågor gällande andra bolag man kan behöva hjälp av. Vi hade exempelvis en kund som frågade om vi visste någon som är bra på att byta ut hissar. Då vände vi oss till Borätt som gav mig kontakten till en bra hissmontör.

Hur har ert arbete förändrats det senaste åren? Krav på era städare?

– Trappstädningen har inte påverkats så mycket av pandemin. Det som hänt är att vi fått lite mindre enstaka uppdrag. Återkommande trappstädning har rullat på bra och vi har växt.

– På vår avdelning har vi satsat lite och anställt ytterligare en arbetsledare för att hjälpa våra kunder. Maries Puts & Städ som bolag har genomgått ganska mycket förändringar, bland annat har vi effektiviserat våra tjänster. På hemstädning har vi ändrat om i beskrivningen och lagt till desinficering av alla ytor.

– Vi utbildar våra medarbetare så att de känner sig säkra på att kunna göra ett bra jobb. Till exempel kundbemötande, ergonomi, kem/utrustning och självklart ska våra anställda känna sig säkra på just den tjänsten dem utför.

Vilka krav ställer ni på fastigheter och arbetsplatser?

– Om vi tar perspektivet ny kund gör vi alltid en riskbedömning på fastigheten, finns det något farligt? Exempelvis risk för halka i gamla trapphus, då ställer vi krav på att kunden sätter upp grepptejp på trappstegen för att säkra för våra medarbetare. Det ska vara säkert att arbeta i fastigheten.

– Ett annat krav vi ställer är att det ska finnas ett låsbart utrymme för personliga saker, så som nycklar, jackor och plånbok. Det ska vara en skön arbetsmiljö för medarbetarna. Vi startar inte uppdraget förens det finns.

– Sedan är det väldigt bra om styrelsen utnämner en städansvarig som gillar att ha koll på fastigheten, kikar efter städningen och kollar hur det ser ut. Så kan de höra av sig om något inte stämmer. Då blir kunden nöjdare. Om våra medarbetaren upplever problem, exempelvis om det står möbler i vägen, så kan vi enkelt kontakta den som är städansvarig i fastigheten.

Faktaruta

Maries Puts & Städ är ett privatägt företag med fokus på kvalitet, miljö och kunskap som verkar i Stockholm sedan 1991. maries.se består av 250 engagerade medarbetare som arbetar utifrån värdeorden styrka, glädje och kompetens. Vi är stolta över att vara ISO-certifierade inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

1 Kommentar

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här