AnnonsMiele

BRF Innovationen överväger miljonlån

20 maj 2020

Lyxbygget Innovationen i Stockholm, byggt av Oscar Properties, är ännu inte helt färdigställt. Nu föreslår styrelsen i bostadsrättsföreningen ett lån på 50 miljoner kronor för att kunna färdigställa fastigheten. Pengar som sedan ska krävas tilbaka av Oscar Properties, rapporterar Dagens Industri

Enligt bostadsrättsföreningen styrelse finns det flera projekt i fastigheten som inte har färdigställts. Någon komplett och helfinansierad plan från Oscar Properties har heller inte presenterats för styrelsen.

För att få saker och ting utfört i fastigheten har därför styrelsen föreslagit att ta ett lån på 50 miljoner kronor som ska finansiera färdigställandet av huset, pengar som sedan ska krävas tillbaka från byggherren Oscar Properties.

” Styrelsen kommer fortsätta försöka få Oscar Properties att genomföra sina skyldigheter mot oss boende och ta sina kostnader direkt, samtidigt som huset inte kan vara ett byggprojekt i evighet. Styrelsen kommer göra allt i sin makt för att minimera kostnader och relaterat upplåning samt kräva tillbaka de kostnaderna från Oscar Properties ”, skriver styrelsen i BRF Innovationen.

Fastigheten har haft problem med bland annat hissar, avlopp  och golvvärmen, något som Dagens Industri tidigare skrivit om. 

BRF innovationen är med sina 125 meter ett av Stockholms högsta hus och byggdes av Oscar Properties.

 

Borätt Forum har sökt Oscar Properties.

Föregående artikel Är det dags att börja planera för elbilsladdning i din bostadsrättsförening?
Nästa artikel Oförändrad byggtakt under första kvartalet 2020

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här