AnnonsMiele

Räntorna upp hos SBAB

15 okt 2010

Priserna på bostadsrätter steg över förväntan under tredje kvartalet, men uppgången planar nog ut under sista kvartalet på grund av bolånetaket, anar SBAB i sin mäklarbarometer. Idag höjer de dessutom sina bolåneräntor.

Försäljningen av bostäder bedöms ta allt längre tid och priserna går ner, bolånetaket är en bidragande orsak till att uppgången i bostadspriserna bryts, enligt SBAB:s mäklarbarometer.

Samtidigt höjer SBAB sina bolåneräntor från och med idag. Det handlar om en höjning med mellan tre och 22 punkter, höjningen slår igenom på samtliga lån som de erbjuder. Den tvååriga räntan höjs med 12 punkter och landar därmed på 3,16 procent, femårsräntan höjs i sin tur med tio punkter och ligger därmed på 4,02 procent. Den rörliga tremånadersräntan höjs med 17 punkter till 2,61 procent.

SBAB:s ränteändring slår även igenom hos deras samarbetspartners: ICA Banken, Ikano Bank, Nordnet Bank, SalusAnsvar och Bank2.

I SBAB:s modell för räntesättning avgör lånebeloppets storlek och belåningsgraden vilken ränta som kunden erbjuds. SBAB:s tabellränta är en utgångsränta och kunderna kan få både högre och lägre ränta.

Föregående artikel SBB till attack mot ombildningsregler
Nästa artikel Belysningstid i mörkret

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här