AnnonsStyrelsesupport

SBAB förvärvar boendeappen Boappa

11 maj 2021

Enligt ett pressmeddelande den 5 maj förvärvar SBAB förvärvar boendeappen Boappa. SBAB skriver att de genom köpet av Boappa fortsätter att genomföra sin strategi och utveckla ekosystemet ”boende och boendeekonomi” med tjänster genom hela boenderesan.
– Boappa blir ett mycket värdefullt tillskott till vårt kunderbjudande och till de boendetjänster vi har idag såsom bolån och bostadsfinansiering, bostadsannonser, bostadsvärderingar och fastighetsmäklartjänster i våra varumärken SBAB, Booli och Hittamäklare, säger Klas Danielsson, vd på SBAB.
I ett första skede förvärvar SBAB 58 procent av aktierna med avsikten att förvärva resterande 42 procent av grundare och personal i ett senare skede. Boappa blir ett dotterbolag till SBAB och systerbolag till Booli.
– När jag startade Boappa 2015 hade jag en vision om att få grannskap att blomstra och bostadsrättsföreningar att fungera som de kollektiv de egentligen är. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta resan mot visionen tillsammans med SBAB, säger Mats He, vd och grundare av Boappa i pressmeddelandet.
Boappa har idag 50 000 användare och är Sveriges största kommunikationsplattform för bostadsrättsföreningar, samfälligheter och nyproduktionsprojekt. I Boappa samlas all information och praktisk funktionalitet på ett ställe såsom kommunikation med och mellan medlemmar, bokningssystem för gemensamma faciliteter som till exempel tvättstuga & parkeringsplatser, webbsida samt en marknadsplats med bostadsnära tjänster och erbjudanden.

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här