AnnonsStyrelsesupport

SBB digitaliserar sina låssystem i samarbete med iLOQ

28 apr 2021

 
iLOQ
För att öka säkerheten i sina fastigheter har fastighetsbolaget SBB ingått ett samarbete med Borätt Forums partner iLOQ. Det innebär att SBB:s över 1600 byggnader kommer att använda iLOQs digitaliserade låssystem i framtiden. 
I ett pressmeddelande skriver iLOQ att de ingått ett samarbete med fastighetsbolaget SBB. Det innebär att iLOQs digitaliserade låssystem att installeras i hela SBBs bestånd, vilket är över 1600 byggnader. Samarbetet mellan iLOQ och SBB ska stärka säkerheten, enkelheten och på sikt spara in stora summor pengar.
– Förenklingen av nyckelhanteringen är slående med denna digitala lösning. En förlorad nyckel, oavsett om det handlar om en enskild hyresgäst eller en huvudnyckel, är inte längre ett problem. Det är en fråga om minuter att spärra nyckeln och vi kan även aktivera nycklarna i blåljuspersonalens fordon så fort ett larm går till SOS, säger Jan Kans på SBB.
iLOQ:s senaste produkt heter S5. Förutom att både nycklar och lås är helt batterifria uppdateras de per automatik, vilket underlättar för styrelsen eller förvaltaren som har hand om systemet.
– Låssystemet håller sig automatiskt uppdaterat, där nycklar ”pratar” och sprider information till låsen, det kan exempelvis handla om blockerade nycklar. Dessutom är de helt batterifria, vilket är otroligt hållbart ur miljöaspekt, säger Juha Suontausta på iLOQ.
Han lyfter också fram att man inte behöver bli skrämd av den digitala lösningen. För den som använder nycklarna är det precis som vanligt, man låser och öppnar dörrar.
– Men för förvaltaren eller styrelsen blir det en stor besparing och nytta, säger han.
Här läser du mer om iLOQ: Möt Borätt Forums partner iLOQ

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här