AnnonsMiele

Se upp med fastighetsmäklaren

11 feb 2010

61 fastighetsmäklare varnades under 2009. Fyra stycken fick sina licenser återkallade och två anmäldes till åklagare. Det framgår av statistik från Fastighetsmäklarnämnden, FMN.

Över en tredjedel av de varnade mäklarna är verksamma i Stockholmsområdet. Men där genomförs också en stor andel av landets fastighetsaffärer. Sammanlagt 61 fastighetsmäklare varnades under förra året. Det är en minskning jämfört med rekordåret 2008, då 72 varningar utfärdades. Enligt FMN är det inget konstigt med de många varningarna. Det hänger helt enkelt ihop med ett stort antal fastighetsaffärer.

Anledningen till att fastighetsmäklare varnas är främst pågrund av felaktiga besiktnings- och återgångsklausuler. Något som kan bli kostsamt för köparna. Skattebrott och slarv med identitetskontroll är två andra vanliga orsaker till varningar.

Beroende på varningens karaktär kan det betyda att mäklaren får sin licens återkallad. Fyra mäklare fick sina licenser indragna och två stycken anmäldes till åklagare under förra året. En av Stockholms största och mest kända fastighetsmäklare fick sin femte varning på 12 år.

 

Föregående artikel Ombildningar är åter i ropet
Nästa artikel Nu varnas åter för radon

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här