AnnonsElectrolux

Secor är ny partner till Borätt Forum

29 jan 2021

Det är med glädje Borätt Forum kan presentera ytterligare en ny partner i Secor. Secor är en del av Daloc-koncernen, och arbetar med installationer av säkerhetsdörrar i flerbostadshus. Under året kommer Secor att informera er om vikterna och fördelarna med att ha säkerhetsdörrar i fastigheten.

Borätt Forum har ställt några frågor till Evert Tillman, marknads- och kommunikations ansvarig på Secor.

Hur kommer det sig att ni går in som partner till Borätt Forum nu?

– Intresset för trygghet, säkerhet och boendemiljö har ökat på många läppar i hela landet. Medvetenhetsgraden kring det gör att vi också vet att bostadsrättsföreningar ser över dessa bitar där dörrar är en del av den typen av uppfyllelse. Då ser vi Borätt Forum som en viktig kanal för att ge styrelser och läsare kunskap och råd om säkerhetsdörrar från Daloc som vi på Secor installerar, säger Evert Tillman.

Vad hoppas ni kunna bidra med till våra läsare och följare, styrelsemedlemmar i BRF, under året?

– Att förkovra era läsare och just de som sitter i beslutsfattande led, alltså styrelsemedlemmarnas kunskapsintagande för dörrarnas närvaro i fastigheten. Det är ofta något som bara är där och fungerar, men efter hand blir ju dörrarna mycket använda. Det gör att det finns livslängd och kvalité i botten som gör att dörrarna behöver ses över och bytas, säger Evert Tillman.

– Ska man få bra hjälp och effekt på detta så finns ju vi på Secor som en helhetsleverantör av Dalocs dörrar med installation, och kan hjälpa er med professionell rådgivning. När det är dags för dörrbyte vill vi kunna vara proaktiva och informativa om de möjligheter och krav som finns, säger han.

Varför ska man investera i en säkerhetsdörr? Är detta något styrelsen och föreningen borde hjälpa till med?

– Det blir en investering för fastigheten som har långsiktig verkan när dörren är en del av vardagen för alla. Det blir en snygg och trevlig upplevelse. Det handlar om att ge fastigheten trygghet, hålla tjuvar borta, få en tyst- och luktfri boendemiljö, och så ökar det ju värdet på fastigheten, säger Evert Tillman.

– Till det är brandskydd det absolut viktigaste kravet för flerfamiljshuset om just en brand skulle uppstå. Att du har ett skydd in till din lägenhet från trapphuset.
Skulle en brand uppstå i lägenheten så är säkerhetsdörren det som står emot. Det enkla svaret på varför man ska investera i en säkerhetsdörr är att du uppbringar ett personskydd för dig själv och din familj, säger han.

– I fastigheterna är det många dörrar som inte håller måttet om branden skulle knacka på och då blir arbetet reaktivt och inte proaktivt. Dörrarna ska in i underhållsplanen, precis som exempelvis tak och stambyten. Dörrar i det stora från entréport, källare, vindar, tvättstugor, undercentraler, teknikrum, cykel- och barnvagnsrum, förråd och in i lägenheten. Dörrarna syns och är bara där under längre tid, men kanske inte finns på var mans naturliga agenda när man gör den storskaliga planeringen för en underhållsplan i bostadsrättsföreningen. Ta gärna med dörrfrågan till nästa styrelsemötes agenda och samtal med förvaltaren, säger Evert Tillman.

Faktaruta

Secor är Daloc-koncernens rikstäckande sälj- och installationskedja för dörrar i flerbostadshus. Vi finns från Umeå i norr, till Malmö i söder med lokala kollegor som hjälper dig. Secor har funnits i över 25 år och har installerat hundratusentals dörrar från Daloc, vilket är en trygghet för dig som kund. Daloc-koncernen har tillverkat och utvecklat dörrar sedan 1943 och är idag Skandinaviens ledande tillverkare av säkra dörrar. Du läser mer på secor.se och ringer oss på 020–440 450 för att diskutera just dina dörrfrågor till bostadsrättsföreningen.

Föregående artikel Regeringen vill underlätta första bostadsköpet: Utreder nytt lån
Nästa artikel Boverkets nya krav: Laddmöjligheter ska finnas vid nybyggen

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här