AnnonsMiele

Flera banker sänker listräntan för bundna bolån

13 jul 2022

I ett pressmeddelande skriver Skandia att listräntan på bolån med 3 års bindningstid sänks med 0,10 procentenheter till 4,55 procent medan listräntan på bolån med 5 års bindningstid sänks med 0,15 procentenheter till 4,60 procent. 

SBAB var först med att sänka listräntan på lån med längre bindningstid, nu följer även Skandiabanken efter liksom Handelsbankens bolåneinstitut Stadshypotek.

Skandia skriver i ett pressmeddelande att ”Förändrade marknadsräntor är grunden till höjningar eller sänkningar av våra bolåneräntor. För oss är det viktigt att agera transparent med listräntorna och ha en följsamhet mellan marknadsräntorna och våra räntor. Därför sänker vi nu räntorna på längre löptider där vi fått en lägre upplåningskostnad”.

Samtidigt konstaterar prisjämförelsetjänsten Compricer att de bundna bolåneräntorna steg mest i juni. ”Det kan vara så att de har nått toppen och att det är de rörliga räntorna som kommer att fortsätta höjas”, säger Compricers sparekonom Christina Sahlberg till Dagens Industri.

 

Föregående artikel Minskat intresse för bundna boräntor i juni
Nästa artikel Ändringar i PBL och PBF from 1 augusti

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här