AnnonsMiele

Snart åter dags för Borätt Forums styrelseenkät!

29 jun 2022

Idag har vi dryga 300 medlemmar i vår styrelsepanel – stort tack för att ni är med! Enkätresultaten är en ovärderlig källa till kunskap, insikter, idéer och uppslag för oss på Borätt Forums redaktion. Och en unik möjlighet för oss att driva de frågor som verkligen engagerar er. 

Ett axplock från resultatet av förra enkäten
 • Laddstolpar var den mest populära investeringen på miljö/energi-området. Frågan är om de nu har svängt tillbaka mot solpaneler igen i spåren av de kraftigt höjda elpriserna?
 • I vintras skulle de flesta föreningarna, drygt 60 procent inte höja avgiften. Har den nya ekonomiska situationen påverkat detta?
 • Endast var sjätte brf hade en underhållsplan som sträckte sig 50 år framåt. Med tanke på att det blir lag på detta vid årsskiftet 2023/24 så behöver många föreningar börja fundera.
 • Då använde cirka var fjärde brf en app för exempelvis bokningar av tvättstuga. Hur går det med digitaliseringen?
 • Ekonomin var den i särklass viktigaste framtidsfrågan enligt förra enkäten. Knappast överraskande. Men har framtidsfrågor som klimatet (då 4 procent) eller säkerhet (då 11 procent) tagit några steg framåt med tanke på vad som hänt sedan årsskiftet?
 • It-skyddet för fastigheten var det många som hade ingen eller lite koll på. Har kunskaperna ökat i takt med digitaliseringen?

Dagens på flera sätt helt nya situation ställer nya krav på bostadsrättsföreningar runt om i Sverige. Vi ser fram emot att få ta del av era svar och kommentarer i vår nya styrelseenkät.

Vi vill gärna ha ännu fler medlemmar i vår styrelsepanel

Vi vill gärna ha ännu fler medlemmar i panelen, anmäl er nedan eller på vår hemsida. Samtidigt som ni som fullgjort era plikter i styrelsen och inte längre är aktiva i styrelsen gärna får skicka ett mail till oss om detta. Gärna å samma gång som er efterträdare anmäler sig i stället. Och som ni vet så finns det möjligheter att få både trisslotter och annat trevligt när man deltagit i ett antal enkäter.

Håll utkik i din mailkorg för nästa styrelseenkät!

I sommar genomför vi alltså vår tredje stora enkät så håll utkik i mailkorgen! Och det handlar om allt från styrelsearbete, miljö, energi, digitalisering, underhåll, IT-säkerhet, ekonomi till rekrytering till styrelsen och framtidsfrågor. Men allt bygger på flervalsalternativ så det tar inte många minuter att fylla i.

Vi tackar så väldigt mycket på förhand!

Redaktionen Borätt Forum

  Anmälan Borätt Forums styrelsepanel


  Föregående artikel Nu har jakten på Sveriges bästa bostadsrättsförening börjat!
  Nästa artikel Styrräntan höjs med 0,5 procentenheter till 0,75 procent

  Lämna ett svar

  Skriv din kommentar!
  Skriv ditt namn här