AnnonsElectrolux

SSG Nordic partner till Borätt Forum

2 mar 2021

Nästa partner att presenteras är SSG Nordic, ett företag som arbetar med olika typer av sanering. SSG Nordic och Borätt Forum har varit partners i drygt tre år. 

Borätt Forum har pratat med Miroslav Dumancic, arbetsledare på SSG Nordic.

Hur länge har ni varit partner till Borätt Forum och vad har partnerskapet betytt för er?

– Vi har varit partner i cirka tre år. Partnerskap betyder mycket för oss vi har ett bra samarbete, mycket dialog och bra kommunikation med varandra. Så har vi varit med på Borätt kvällar samt fått en del jobb.

SSG NordicVilken är den vanligaste typen av sanering ni jobbar med?

– Vattenskador, till 90 procent, och cirka 10 procent brandskador. Det handlar mest om badrum och kök där det blir vattenskador. Skador i köket beror ofta på att vattenslangar är felkopplade eller dåliga och gamla rör.

– De flesta brandskador beror på att boende glömmer stekpannan på, så går man iväg och gör något annat, då har man ingen kontroll över den. Sedan är det vanligt med folk som somnar med cigaretten i munnen och så börjar det brinna.

Kan de drabbade göra något i förebyggande syfte för att underlätta för er? Vilka råd kan ni ge till BRF:er för att undvika onödiga saneringar?

– Se om era badrum i god tid. Tänk på att ett badrum inte håller hur länge som helst.

– Gör inget arbete själv i era våtutrymmen utan att fråga om råd från sakkunniga. Arbetet ska utföras av certifierad personal.

– Några bra tips på att förebygga bränder är att alltid ha brandlarm hemma och skaffa spisvakt. En spisvakt är en sensor som känner av om det blir för varmt på spisen eller bildas rök. Sedan är det väldigt bra att ha en pulversläckare hemma för att snabbt kunna släcka en eventuell brand.

Föregående artikel Förslag till förnyat hyresstöd för lokalhyresvärdar nu klubbat
Nästa artikel Nordens länder samarbetar för att minska klimatutsläpp

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här