AnnonsMiele

Tågolyckan i Saltsjö-Boo utredd

5 maj 2014

Olyckan i Saltsjö Boo, då ett pendeltåg åkte rakt in i Bostadsrättsföreningen Marinans hus, är nu utredd av Statens Haverikommission.

För lite drygt ett år sidan rapporterade vi på Borätt Forum om olyckan i Saltsjö Boo där ett pendeltåg körde rakt in i en av Bostadsrättsföreningen Marinans lägenheter och förstörde en stor del av fastigheten. Då berättade vi att föreningens försäkring inte täckte de skador som uppstod, men att Arriva, företaget som driver järnvägstrafiken på Saltsjöbanan, slutligen tog kostnaderna för återställandet av huset genom sin försäkring. (Läs artikeln här!) Nu har Statens Haverikommission utrett olyckan och konstaterat att städerskan, som först utpekades som skyldig till olyckan, endast hade stängt dörren till tåget, vilket i sin tur hade satt tåget i rullning. Städerskan visste inte hur förarreglagen fungerade och hade inte en chans att stoppa tåget. Till slut tog hon skydd i ett säte bakom förarhytten och blev själv svårt skadad vid kraschen.

För de boende i föreningen har vardagen nu återgått till det normala. I en artikel i Nacka-Värmdö Posten i januari i år berättar föreningens ordförande Bertil Grandinson att ordningen i huset är återställd och att de två sista familjerna återvände till Saltsjögränd i september och oktober 2013. Vid samma period började Saltsjöbanan avgå från stationen igen.

Föregående artikel Förbud mot progressiva avskrivningar – vad innebär det för din förening?
Nästa artikel Nya regler vid andrahandsuthyrning från 1 juli

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här