AnnonsElectrolux

TUBUS SYSTEM: Borätts senaste partner

28 okt 2021

TUBUS SYSTEM är Borätt Forums senaste partner. Företaget är pionjärer inom relining av avloppssystem – och har en helt egen process för att göra det så effektivt som möjligt.

Sedan 1998, ungefär lika länge som reliningsbranschen funnits på marknaden, har Tubus System AB specialiserat sig på just detta. Lina Lorentzon, Försäljningschef på TSAB, lyfter fram fördelar som både miljö och ekonomi.

– Tack vare vår metod slipper fastighetsägaren göra massa ingrepp i badrummen. Det gör att vi får minimalt med avfall samtidigt som det rent ekonomiskt är mycket mer kostnadseffektivt än att byta allt som vid exempelvis ett stambyte, säger hon.

Rent tekniskt bygger Tubus System ett nytt rör i det befintliga röret. Tack vare golvbrunnen i badrummen kan de spreja in plast, lager på lager, tills materialet har härdat och bildat ett helt nytt avloppsrör. När de nya rören är på plats kontrollerar de att inga skarvar finns och att det nya röret ser bra ut.

– Vi gör allt från att laga vid enskilda läckor till att relina hela fastigheter, säger Lina Lorentzon.

Som bostadsrättsförening är det viktigt att hålla koll på avloppssystemets status, speciellt när fastighetens avlopp och stammar börjar bli några år. Hennes tips till styrelser är att genomföra en statuskontroll om man är osäker på rörens skick.

– Vi åker ofta ut och filmar rören åt bostadsrättsföreningar. Då brukar vi också föra en dialog med styrelsen och presentera förslag på åtgärder om det krävs, säger Lina.

Har du några mer tips på vad man bör tänka på?

– Det är viktigt med saker som underhållsspolning, ge boende information om hur de ska sköta sina avlopp och att försöka jobba i förebyggande syfte.

Och vilka bostadsrättsföreningar kan anlita er?

– Vi finns från Luleå i norr till Malmö i Söder, så var än kunden befinner sig kan vi hjälpa dem!

 

 

Föregående artikel Poströstning tas bort
Nästa artikel Säkerhetsexpertens bästa tips

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här