Vad gäller vid störningar?

Enligt bostadsrättslagen är styrelsen skyldig att se till att medlemmarna inte utsätts för störningar som skäligen inte ska behöva tålas. Det är viktigt för styrelsen att veta att medlemmar som utsätts för störningar kan begära nedsättning av avgiften för att de har blivit störda och det är bland annat därför angeläget för styrelsen att agera.

På grund av ovanstående är det viktigt att veta vilken typ av störningar som man som granne får stå ut med och vilka störningar som är av den typen att styrelsen förväntas agera.

STÖRNINGAR SOM MAN FÅR ACCEPTERA I ETT FLERFAMILJSHUS Enstaka fester och gråtande

2 KOMMENTARER

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på borattforum.se

 1. Stegljud
  Det är väl bostadsrättsinnehavaren själv och inte föreningen som skall bekosta ev justering av golvbeläggningen tex slipning av parkett om den är ojämn så den avger ljud när man kör tex en droppställning över golvet. Droppställningen används dygnet runt.
  Enligt en advokat så påstår han att det är föreningen som skall stå för detta.

  • Ja, om medlemmen är ansvarig för lägenhetens ytskikt enligt stadgarna, vilket i princip alltid är fallet, är det medlemmens ansvar att åtgärda och bekosta brister i exempelvis parkettgolvet om dessa brister innebär att det avger onormalt mycket ljud.

   mvh,
   Peter Niemeyer
   Storholmen Förvaltning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *