Vi vill tacka för alla för en trevlig Borättkväll 24/10. Kvällens föreläsare var Pedersen Advokatbyrå och Avloppsteknik AB

Vi vill tacka alla er som kom och speciellt våra föreläsare från Pedersen Advokatbyrå och Avloppsteknik AB för en mycket trevlig och informativ kväll.

Kvällen startade med Gunnar Hansson från Avloppsteknik som tog upp ämnet om undermåliga nybyggnationer och skräckexemplet föreningen som tvingats till att utföra stambyte till en kostnad av 3 miljoner 2,5 år efter byggnaden uppförts.

Elvira Ferrarini, Louise Oldmark & Erika Svedin från Pedersen Advokatbyrå tog upp ämnet “Entreprenad Juridik för Bostadsrättsföreningar”. Vikten om att vara medveten om att förening en är en juridisk person och därmed inte omfattas av den skyddande lagstiftning som gäller för konsumenter. Detta medför vikten i att omsorgsfullt välja hjälp vid upphandling samt besiktningsman. De regelverk som gäller byggentreprenader , AB04 och ABT06 är utformade med utgångspunkt att entreprenören och beställaren, dvs föreningen är jämbördiga parter. Så är ofta inte fallet då de flesta bostadsrättsföreningar saknar både de tekniska och rättsliga kunskaperna.

Vi vill också informera er om Borätts nätverk för styrelser i bostadsrättsföreningar, ledning av Fredrik Dansk & Jonas Friberg. Vi ger er möjlighet att skapa den moderna bostadsrättsföreningen tillsammans med andra styrelser.
Här finner ni mer information om nätverket Borätt_Nätverk_191025_R3.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *