AnnonsElectrolux Professional AB

Ännu inget trendbrott vad gäller priserna på bostadsrätter

8 mar 2023

Under februari steg bostadsrättspriserna med en procent, enligt färska siffror från Svensk Mäklarstatistik. Många pratar om ett trendbrott på bostadsmarknaden. För första gången sedan april förra året steg genomsnittspriset i februari på en bostadsrätt i landet.

Är prisfallet över? Ska vi ropa ”hurra” nu när priserna stiger?

-Trendbrott? Nej, det är alldeles för tidigt att säga. Vi tror på sjunkande bostadsrättspriser eftersom räntan ska upp. Uppgången på en procent handlar endast om bostadsrätter i Stockholmsområdet, säger Arturo Arques, Swedbank och sparbankernas privatekonom.

– Vi tror det är alldeles för tidigt att ropa ”hej, hej, hurra”. Dessvärre tror vi på sjunkande bostadsrättspriser eftersom räntan ska upp. Uppgången på en procent handlar endast om bostadsrätter i Stockholmsområdet, säger Arturo Arques, Swedbank och sparbankernas privatekonom.

– Boendekostnader och andra utgifter kommer att fortsätta stiga. Vi tror inte att bostadspriserna kommer att vända ännu utan först när räntehöjningarna är över vilket vi tror sker när bolåneräntorna toppar kring 4,5 procent till sommaren.

Nu gäller det att hålla sig kall och i vanligt ordning ser över sin ekonomi, avslutar Arturo Arques.

Föregående artikel Var fjärde bostadsrättsägare oroar sig
Nästa artikel Svenskarnas elanvändning minskar kraftigt

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här