AnnonsMiele

BM Luft partner till Borätt

23 feb 2021

BM Luft är partner till Borätt sedan sommaren 2020. Ännu är partnerskapet i sin linda, men förhoppningen är att Storholmens fastighetsförvaltare ska koppla in BM Luft när de stöter på komplexa problem med värme och ventilation.

Borätt Forum har pratat med Micke Östlund, vd för BM Luft.

Micke Östlund är vd för BM Luft, ett företag som arbetar med komplexa styrsystem och ventilation .
Vilken typ av problem löser ni åt bostadsrättföreningar?

– Vi är experter på både ventilation och styrreglerteknik och på SCADA-system, alltså system som är uppkopplade på webben. Eftersom vi greppar helheten har vi större möjligheter att arbeta proaktivt, jämfört med om föreningen anlitar ett företag för värmen och ett annat för ventilationen. När vi upptäcker problem som inte riktigt gett sig till känna ännu rapporterar vi detta till kund så det kan åtgärdas innan problemet blir akut.

Moderna fastigheter har mycket teknik, och föreningens medlemmar och styrelse behöver ofta hjälp att ställa in och utnyttja systemen på bästa sätt. Ofta behöver man gå in i lägenheterna för att kunna åtgärda problem och mäta effekten av åtgärder. När det gäller värme och ventilation kan man inte separera vad som hör till fastigheten och vad som hör till lägenheten.

Var är det som gör BM Luft unika?

– Vi är ett litet företag med fem anställda, men vi har de stora företagets spetskompetens. Eftersom vi är ett litet företag är vi snabba och lyhörda, och genom nära samarbeten med Sveriges största tillverkare av komponenter har vi blivit extremt bra på produkterna. Vi har lång erfarenhet vilket gör att vi kan lösa problemen snabbt. Tekniken brukar vara styrelsernas ständiga bekymmer, men vi älskar de teknikstinna miljöerna. Det är där vi känner oss riktigt hemma.

Faktaruta

BM Luft är ett litet familjeföretag med de stora möjligheterna. Vår styrka är personligt bemötande och att vi kan erbjuda kunden exakt vad kunden vill ha. Vi är flexibla och kan skräddarsy lösningar. Vi är inte knutna till vissa leverantörer.

Föregående artikel Investmentbolagen lockas till fastighetsförvaltning
Nästa artikel Stockholm växer inte längre snabbast

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här