AnnonsElectrolux Professional AB

BRF Björkbacken får sin mark tillbaka

26 jun 2023

Brf Höjdparken i Strängnäs var föreningen som vägrade att följa både tings- och hovrättens domar. Även Högsta domstolen beslutade att hovrättens dom gäller. De tog grannföreningens mark och byggde en garageinfart där trots att servitutsavtalet var ogiltigt från början. Nu har Mark- och miljööverdomstolen gett grannföreningen Brf Björkbacken rätt motparten kan inte tvångsta marken och domen kan inte överklagas. Marken ska nu återställas enligt första domen.

Föreningens ordförande i Brf Björkbacken Lille-Mor Sandström Olson är nöjd över föreningens seger. Foto: Annika Gerendas

Efter 11 års kamp igenom hela rättssystemet har nu Brf Björkbacken äntligen vunnit i Mark- och miljööverdomstolen och ska få sin mark återställd. Föreningens ordföranden Lille-Mor Sandström Olson är nöjd;
─ Enligt domstolen har vi vunnit mot Brf Höjdparken. De kan inte tvångsta vår mark, och de kan inte överklaga domen. Marken skall återställas enligt den tidigare domen.
Hon fortsätter;
─ Tidigare har vi fått servitutet som byggstyrelsen skrev ogiltigförklarat och domen fastslår att Brf Höjdparken ska återställa vår mark. Sedan har de även försökt tvångsta vår mark. Allt för att försvåra för oss, men nu kan de inte göra någonting – vi har vunnit, de kan inte tvångsta vår mark och de kan inte överklaga domen. Servitutet är ogiltigt från början och de ska återställa marken enligt den tidigare dom. Sedan är det upp till Brf Höjdparken att komma överens med Peab och se till att det blir gjort.

Föregående artikel Ingen fara på taket – eller?
Nästa artikel Lättare att hyra ut i andrahand

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här