AnnonsElectrolux Professional AB

De vill skapa härliga platser

11 jun 2024

Gata göteborg
Hur kan platser bli trivsamma? De behöver ha en igenkännbar karaktär och vara befolkade  Foto Dagmar Forne

Fastighetsägarna har lanserat en rapport som handlar om hur man skapar trygga och trivsamma platser. Tanken är att ge ett verktyg som många olika aktörer kan använda.

 

En plats blir inte trivsam av en slump. Det krävs att de som bygger och förvaltar platser är medvetna om vad som gör att människor trivs, att bostäderna stiger i värde och att näringslivet blomstrar på ett visst ställe men inte på ett annat.

I rapporten Platspotential: Så utvecklas framgångsrika platser presenteras ett analysverktyg som identifierar vilka faktorer som skapar framgångsrika platser. Analysverktyget kallas Platspyramiden och bygger på analys av läge, stadsrum, stadsliv och bilden av platsen.

Rapporten innehåller en rad exempel på framgångsrika, dynamiska och hållbara samarbeten internationellt och hur de skulle kunna anpassas och implementeras i svensk kontext.

Katrin Behdjou Arshi, chef stadsutveckling på Fastighetsägarna Stockholm säger i  ett pressmeddelande att platsutveckling är en medveten process och som drivs av flera samverkande aktörer.

– Det är när vi tar vara på det unika för varje plats som värdeskapande områdesutveckling blir som bäst, säger hon.

Studien i rapporten har tagits fram av analysföretaget Spacescape på uppdrag av Fastighetsägarna Stockholm och den ideella föreningen Centrum för AMP.

Föregående artikel Proptechbyrån avsnitt 3: Digitaliseringen & AI driver på ett paradigmskifte inom fastighetsbranschen
Nästa artikel 5 snabba tips från Tubus Systems

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här