AnnonsElectrolux Professional AB

Det brinner i bostaden – bostadsrättstillägget ger dig skydd

28 dec 2022

Nyår närmar sig och tyvärr många bränder i bostäder. Vad gäller om ditt hem skadas vid en brand. Din hemförsäkring och andra boendeförsäkringar ger ett gott skydd om dina saker skadas vid en brand.

Bortglömda spisplattor, levande ljus och kortslutning i julbelysning och andra elprodukter orsakar många bränder i juletid.

December är dessvärre den tid på året då antalet bränder ökar i våra bostäder. Bortglömda spisplattor, levande ljus och kortslutning i julbelysning och andra elprodukter orsakar många bränder i juletid.

Vad ska man göra för att få bättre koll?

–  Kontrollera din brandvarnare, ha koll på spisen och byt ut trasiga sladdar. Det är några av de saker du kan tänka på för att skapa en brandsäkerhet, tipsar Peter Stark, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Om du drabbas av en brand så har du genom din hemförsäkring ett bra skydd för dina saker. Den ger ersättning för lös egendom som skadas, det vill säga för dina möbler, kläder och hemelektronik med mera.

Brand i en villa eller bostadsrätt

Din villaförsäkring eller ditt bostadsrättstillägg ger skydd efter brandskador i ditt hus eller bostadsrätt. Normalt har den som äger sin bostad både en hemförsäkring och bostadsrättstillägg eller en villaförsäkring.

– Om du har ett fullvärdesförsäkrat hus som brinner ner ersätts du som regel med ett nytt likvärdigt hus. Vid mindre brandskador, som rökskador på ytskikt och lösöre, får du normalt hjälp med sanering av din bostad, säger Peter Stark.

 

Föregående artikel Mellandagsrea hos Borätt Forum Styrelsesupport!
Nästa artikel Elpriserna halveras

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här