AnnonsMiele

”Det luktar ruttet här”

8 feb 2024

Energimyndigheten har fått ett viktigt uppdrag från regeringen: att noga utvärdera funktionen och ändamålsenligheten hos Fjärrvärmenämnden. Detta kommer efter omfattande höjningar av fjärrvärmepriser på flera orter, vilket har genererat omfattande kritik och krav på förändring inom fjärrvärmemarknaden.

– Jag tycker att det är uppenbart att det är något som är ruttet här. Något funkar inte så som det historiskt sett har gjort, kommenterar Ebba Busch fjärrvärmemarknaden. Foto: Regeringskansliet.

Efter dessa kraftiga prisökningar har en enad front från bostadssektorn, uttryckt genom ett debattinlägg i SvD strax innan jul, krävt en snabb och ingående översyn av fjärrvärmemarknaden från energiminister Ebba Busch. Kritiken har varit tydlig, och ministern själv har, i riksdagens kammare, påpekat att det tydligt finns problem och brister inom fjärrvärmemarknaden.

Ebba Busch gav tydliga signaler redan i höstas om att politiken kan komma att kliva in och reglera fjärrvärmemarknaden om inte aktörerna själva kommer till rätta med prisökningarna som slår hårt, skriver Fastighetstidningen.

Det var i en interpellationsdebatt på tisdagen som Busch gav klara besked.

På frågan om fjärrvärmemarknaden fungerar bra svarade hon, enligt Fastighetstidningen:

– Mitt svar är nej. Jag tycker att det är uppenbart att det är något som är ruttet här. Något funkar inte så som det historiskt sett har gjort.

Föregående artikel Brf:er får ansvar för gator och park
Nästa artikel Bottenkänning för bostadsbyggandet

1 Kommentar

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här