AnnonsElectrolux Professional AB

Elnätspriserna stiger igen

28 maj 2024

En ny kartläggning från Nils Holgerssongruppen visar att elnätsavgifter fortsätter att stiga även i år. Detta trots förra årets rekordhöjningar. På vissa orter har det stigit med över 30 procent, i medel över landet med drygt 5 procent.

Skillnaderna är stora mellan kommunerna och skillnaderna fortsätter öka. Skillnaden mellan den dyraste och billigaste kommunen har ökat från 3500 kronor per år till 4300 per år. Vilket motsvarar närmare 360 kronor i månaden. Det visar årets kartläggning av elnätspriser från Nils Holgerssongruppen.

Enligt rapporten är det Vattenfall som höjer mest, följt av Eon, som dock har de särklassigt högsta priset. Ellevio sänker däremot sina priser med 17 procent och är billigast bland de tre största elnätsleverantörerna.

– Det är oroande med de kraftiga höjningarna och det är inte rimligt med så stora skillnader, där vi har svårt att se hur de stora skillnaderna är motiverade, säger Joachim Höggren, ordförande Nils Holgerssongruppen i ett pressmeddelande.

I och med Energimarknadsinspektionens höjda intäktsramar om hissnande 100 miljarder kronor, så är nog tyvärr detta bara början, de 100 miljarderna ger elnätsbolagen utrymme att öka sina intäkter med cirka 40 procent fram till 2027.

Föregående artikel Den svenska modellen underlättar brott
Nästa artikel Dödsolycka vid bygge i Hyllie

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här