AnnonsElectrolux Professional AB

En avgiftshöjning på 40 procent väntar under nästa år

15 aug 2022

Var fjärde bostadsrättsägare riskerar att månadsavgiften höjs med 40 procent under nästa år enligt vd för allabrf.se. En riktig kalldusch väntar framför allt två grupper på marknaden som är extra räntekänsliga.

Enligt mäklarfirman Erik Olsson innebär en avgiftshöjning att bostadens värde också sjunker.

Enligt Hampus Dahlstedt, vd för allabrf.se, menar att det är främst två grupper som drabbas, dels nyproducerade föreningar med stora skulder och dels föreningar som inte har höjt avgiften under många år och legat på en låg avgiftsnivå. Enligt mäklarfirman Erik Olsson innebär en avgiftshöjning att bostadens värde också sjunker. En tusenlapp i höjd avgift kan innebära att bostadsrättens värde sjunker med en halv miljon kronor.

Höjda driftskostnader är ett annat orosmoln på den redan mörka himlen, en ännu opublicerad ekonomisk rapport från HSB 2021-2022, visar på kraftiga höjningar för el, fjärrvärme och vatten.

Källa: TV4 Nyheter

Kostnadschock drabbar föreningar – skicka era frågor till oss!

Avgiftshöjningar på 40 procent väntar många föreningar under året som kommer. Räntehöjningar, kraftigt ökade kostnader för vatten, fjärrvärme och el spräcker tidigare kalkyler. Mest utsatta är nyproducerade brf:er och föreningar som inte höjt sina avgifter på många år.

Hur tacklar föreningarna kostnadsökningarna? Är det försent att samla i ladorna? Vilken hjälp behöver föreningarna?

Har ni frågor i er brf-styrelse gällande det nuvarande ekonomiska läget och hur ni ska hantera detta – skicka in era frågor till oss!

  Fråga Borätt Forum


   

  Föregående artikel Ökat intresse för ägarlägenheter
  Nästa artikel Sveriges bästa brf!

  1 Kommentar

  Lämna ett svar

  Skriv din kommentar!
  Skriv ditt namn här