AnnonsElectrolux Professional AB

En mycket viktig dom har fallit. Men vad är egentligen problemet?

25 okt 2017

Föreningen hade tydligen ett avtal med förvaltaren som löpte på 5 år i taget. Uppsägningstiden var 1 år. Föreningen missade att säga upp i tid och måste därför ersätta förvaltaren.

Nyhetstjänsten Zeteo Nyheter har idag avslöjat en mycket intressant dom.

Zeteo berättar att en hovrättsdom slår fast att en bostadsrättsförening ska betala miljonbelopp till sin tidigare förvaltare. Tvisten gällde om en uppsägning av förvaltningsavtalet var giltig eller inte. Föreningen förlorade och får nu ersätta förvaltaren med miljonbelopp.

Som styrelse bör ni ställa er frågan om vad som är det egentliga problemet i fallet. Ett avtal är ju ett avtal och en dom i hovrätten är inte mycket att diskutera.

Nej, huvudproblemet som vi på Borätt Forum ser det är att det överhuvudtaget tecknas avtal med så långa löptider och så långa uppsägningstider. Varför måste vissa förvaltare gömma sig bakom långa avtal? Varför måste bostadsrättsföreningar acceptera villkor som inga andra fastighetsägare ens skulle erbjudas?

En förvaltare, Storholmen Förvaltning, erbjuder 3 månaders uppsägningstid och inga bindningstider. De tror på att obundenhet och frihet skapar det bästa samarbetsklimatet. Om ni tror samma sak så hör av er för en diskussion.

Ni kanske sitter fast i ett avtal? Inga problem. Även det går att lösa. Det har kommit till vår kännedom att det finns en förvaltare som från i höstas har en som de kallar det ”leasinglösning” där föreningen omgående kan byta förvaltning men betalar inget så länge föreningen sitter fast i avtal med den gamla förvaltaren.

Känns det som om er nuvarande förvaltare inte hänger med i utvecklingen? Låt oss därför prata om er förvaltning. Hör av dig med dina erfarenheter till oss på Borätt Forum

Kontakta oss på e-mail info@borattforum.se

Föregående artikel Dags att börja med nästa års budget
Nästa artikel Klientmedelskonto – vad är det? Behövs det?

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här