Boverket: Inga hinder vid lokalkonverting

0
1415

Sedan november 2020 har Boverket undersökt om det finns några hinder i att omvandla lokaler till bostäder. I slutet av februari släppte Boverket sin rapport.

Regeringen har gett Boverket i uppdrag att analysera regelverk och styrmedel för att se om det finns några hinder i att omvandla lokaler till bostäder. I rapporten som Boverket lämnat in till regeringen framgår det att det inte finns några direkta hinder i varken plan-, lov- eller byggprocessen. Däremot kan det enligt Boverket komma att bi en fråga om lönsamhet – är det verkligen smartare rent ekonomiskt att göra om lokalen till bostad eller inte?

De hinder som kan uppstå går ofta, vid enskilda fall, att koppla till kraven på goda bostäder och god boendemiljö. Handlar det om ett mindre omvandlingsprojekt kan kostnads- och tidsfrågan vara anledningar till att projektet inte anses vara lönsamt.

Rent villkorsmässigt, både ekonomiskt och finansiellt, sker en lokalomvandling till bostad på samma sätt som vilken fastighetsutveckling som helst.

Här kan ni ta del av Boverkets rapport

Föregående artikelMöt Veronica och Jenny – Borätt Forum Styrelsesupport
Nästa artikel..Ta chansen: Lär dig tolka en årsredovisning

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här