AnnonsStyrelsesupport

Få vill dela kontor med grannen

9 aug 2021

Efter ett drygt år med hemarbete har många bostadsrättsinnehavare drömt om större boende. Men gemensamma kontorsytor hamnar långt ner på önskelistan.

SBC:s Bostadsrättsrapport som baseras från svar från drygt 1000 bostadsrättsinnehavare visar att många är intresserade av gemensamma ytor, men att hela 19 procent inte vill dela några ytor alls med sina grannar.

Mest populärt är gym, efterfrågat av 33 procent, med gästbostad som tvåa,28 procent. Omkring en fjärdedel önskar grillplats och bastu. Pool och odlingslådor är det cirka 15 procent som vill ha.

Framtidsidé

Det som förvånar Jesper Kristensen, Regionchef Syd på SBC är att så få, bara 6 procent har angett att de vill ha en kontorsgemenskap, ett co-working space.

Han tror dock att den idén har framtiden för sig:

– Trots det låga resultatet i undersökningen är jag helt övertygad om att coworking-yta kommer stå högt på listan när vi ställer samma fråga om några år, säger han i rapporten.

Han förklarar att många människor kommer att arbeta alltmer aktivitetsbaserat, och att det då är smidigt att ha en kontorsyta i anslutning till bostaden. Han menar att en gemensam kontorsyta i fastigheten kommer att höja bostadens värde eftersom man inte behöver extra utrymme för hemmakontor i lägenheten.

Föregående artikel Motion för medlemmarna
Nästa artikel Hotet om byggstopp tillfälligt undanröjt

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här